Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2015. Szeptember 12. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Szebbek a nők, mint azt gondolják magukról

Szebbek a nők, mint azt gondolják magukról

Érdekes kísérlettel támasztották alá azt a felvetést, miszerint a nők gyakran sokkal csúnyábbnak tartják magukat, mint ahogy más emberek látják őket.

Egy kozmetikai cég vezette le a kísérletet, melyhez egy bűnügyi fantomkép rajzolót hívtak segítségül. Látványos eredmény koronázta a fáradozásukat, és nagy benyomást tett a kísérlet női alanyaira.
A neves new-yorki fantomkép rajzolónak az volt a feladata, hogy kizárólag szóbeli leírás alapján készítsen az összes női alanyról 2-2 db portrét. Az egyiket az alapján kellett elkészítenie, ahogy saját magukat leírják az alanyok, a másikat pedig ahogy idegenek írják körül őket. Az összehasonlításkor egyértelműen látszott, hogy az utóbbiak – mikor idegenek írják körül őket – sokkal szebbek lettek. Hölgyeim, ezen érdemes elgondolkodni…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:08, kedd | Helyi

Emléknapokkal tisztelegnek Móra Ferenc munkássága előtt

Ma (február 7-én) a Móravárosban tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Emléknapok.

2023. Február 07. 17:55, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a februári vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. február 12., vasárnap.

2023. Február 07. 16:56, kedd | Helyi

Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

2023. Február 07. 10:43, kedd | Helyi

Farsangi családi szombat délelőtt a Hattyúházban

Szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a farsangi családi szombat délelőttre 2023. február 11-én, szombaton 9-12-ig a Hattyúházba.