Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 13. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: STOP

Százmilliós üzlet - megvan az augusztusi tűzijáték kivitelezője

Százmilliós üzlet - megvan az augusztusi tűzijáték kivitelezője

Több mint százmillió forintba kerül majd az idei augusztus 20-ai tűzijáték. Az esemény szervezésére kiírt tendert két cég, a PYRO-1 Kft. és a MAFRACHT Kft. konzorciuma nyerte el.

A PYRO-1 Kft. és a MAFRACHT Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy megrendezze az augusztus 20-ai budapesti tűzijátékot. A HUNGAROFEST tenderén nyertes egyik cég korábban is dolgozott már a Szent István napi tűzijátékon.

Százöt millió forintért rendezheti meg a két cég a tűzijátékokat Budapesten, Baján és Debrecenben. A két cég közös konzorciumban indult a közbeszerzésen és az eredetileg tervezett 160 milliós keretet jóval alulkínálták.

A PYRO-1 2001-ben alvállalkozóként már részt vett a Szent István napi tűzijáték megszervezésében, fővállalkozóként azonban idén indultak először a tenderen.

A másik cég, a hajózásért felelős MAFRACHT ár sokkal nagyobb falat. A cég a konténeres tengeri szállítmányozásban és a kompos teherfuvarozásban érdekelt. A cégjegyzéki adatok szerint tavalyi nettó árbevétele majd 300 millió forint volt.

STOP

Címkék: tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 09:55, csütörtök | Belföld

Október 23. - Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Belföld

Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvenhat többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Október 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők

Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 csatornán.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

Változik a volánbuszok közlekedési rendje a következő ünnepnapokon

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.