Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Február 11. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Százmilliós fejlesztések indulnak a városban

Százmilliós fejlesztések indulnak a városban

A város képviselő-testülete elfogadta az önkormányzat idei költségvetését.

Dósai Bence polgármesteri és fejlesztési kabinetvezető elmondta, míg 2014-ben a város 8 milliárd forint adósságállománnyal küzdött, most 300 millió forint tartalékot is tartalmaz a költségvetés a váratlan kiadásokra.

Az elmúlt négy évben 50 százalékkal emelkedett a helyi adóbevétel Félegyházán. Az iparűzési adó 1,6 milliárd forint körül alakul. Ugyan­akkor a sportcsarnok miatt a városra nehezedő napi 1 millió forintos adósság kiváltásával évi közel 300 millió forint marad a város kasszájában, ebből mintegy 260 millió forintot fordítanak fejlesztésekre. Így saját forrásból összességében közel 1 milliárd forint jut beruházásokra. Ennek fontos része a város úthálózatának javítása, melyre több mint 200 millió forintot fordítanak idén.

A tavaly elindított útfejlesztési program folytatásaként megújulnak a városrészek legforgalmasabb útjai. Így befejezik a Bankfaluban a Kiskun utcát, utána az Arató utcát aszfaltozzák. A móravárosiak nagy örömére teljes hosszában megújul a Nefelejcs utca. Folytatódik a sor a Bajza és Perczel utcákkal, és készül a terve a Bikahelyi útnak is. Külterületen pedig folytatják a Csólyosi út felújítását.

Új parkolók és járdák is épülnek. A városközpontban a volt Tőzsér-ház helyén 39 új parkolót alakítanak ki 90 millió forintos beruházás keretében. De az Aranyhegyi lakótelepen is új járda épül az 5-ös számú főút mentén, hogy az ott élők biztonsággal és kényelmesen tudják a buszmegállót megközelíteni. A közvilágítás fejlesztésére idén is több mint 10 millió forintot fordít a város. Tavaly 162 új lámpát telepítettek városszerte, az elkövetkező két évben újabb 220 lámpa kihelyezésével javítják a közvilágítást.

Idén befejeződik az Alsótemető rendbetétele is. Az új ravatalozót novemberben adták át, most további 70 millió forintból parkolók, új porta és kerítés épül. A felújítás folytatódik a Felsőtemetőben is, ahol szintén új ravatalozó épül. A költségvetés 60 millió forintot tartalmaz az önkormányzati lakások felújítására, de tervezik a lakás­állomány növelését is. Jelenleg 300 lakása van az ön­kormányzatnak.

Forrás: BAON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.