Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 06. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Százmilliós adócsalók buktak le

Százmilliós adócsalók buktak le

Európai értékesítésre, áfamentesen vásárolt gabonát több termelőtől az a Szlovákiában bejegyzett cég, melynek vezetőivel szemben 110 milliós adócsalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy szlovák gazdasági társaság nevében vásárolta fel a nagy mennyiségű kukoricát, repcét, búzát a két gyanúsított. Az uniós ügyletnek álcázott beszerzéskor a termelőknek nem fizettek áfát, eladáskor azonban bruttó értéken számoltak a kereskedők. Az árut nem az unióban, hanem Magyarországon, Pécsett bocsájtották áruba.

A jelentős forgalom dacára a felszámolt áfát a cég vezetői nem vallották be, a nyomozás eddigi adatai szerint ezzel mintegy 110 milliós adóhiányt halmoztak fel. A cég két vezetője már előzetes letartóztatásban van. Az elcsalt adó és az ahhoz kapcsolódó bírságok megfizetése mellett akár 8 év börtönbüntetésre is számíthatnak a gyanúsítottak. A nyomozást tovább folytatja a NAV, még vizsgálják, hány termelő érintett az ügyletekben és pontosan mekkora kárt okozott a cég az állami költségvetésnek. (rá)

HavariaPress

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.