Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 11. 23:11, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Százhuszonkét évesen elhunyt a legidősebb orosz

Százhuszonkét évesen elhunyt a legidősebb orosz

Százhuszonkét éves korában elhunyt Oroszország állítólagosan legidősebb állampolgára, Magomed Labazanov dagesztáni lakos - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség.

Az Interfax adatai szerint a férfi szeptember hatodikán halt meg saját otthonában Szerebrjakovka faluban, Kizljari-járásban. Halála előtt néhány nappal betegedett még és az utolsó napokban visszautasította az ételt.
Mint a NEWSru orosz hírportálon (http://www.newsru.com/russia/11sep2012/livelong.html) olvasható, Magomed Labazanov saját bevallása szerint 1890. május 1-jén született a dagesztáni Gadari faluban.

Nem hivatalosan volt Oroszország legidősebb lakosa, ugyanis személyi igazolványát csupán bemondásra állították ki, születési bizonyítványa vagy elveszett, vagy egyáltalán nem volt.
Magomed Labazanovot azonban csöppet sem zavarta a hivatalos elismerés hiánya, biztos volt abban, hogy nemcsak Oroszország, de az egész világ legidősebb embere. Hosszú életének titkát abban látta, hogy csak a saját maga által megtermelt zöldségekkel táplálkozott és tejet fogyasztott, de közrejátszott a matuzsálemi életkor elérésében, hogy egész életében nehéz fizikai munkát végzett, ami meggyőződése szerint jótékonyan hatott az egészségre.
A család és a falubeliek szerint a férfi még utolsó éveiben is megőrizte a jó egészséget. Öt gyermeke közül kettő van életben, rajtuk kívül 18 unoka és 20 dédunoka gyászolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.