Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Április 05. 11:24, péntek | Helyi

Szavazz a Natura Hungarica Alapítványra!

Szavazz a Natura Hungarica Alapítványra!

A szavazatokat a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain adhatják le a vásárlók.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására összesen 20 millió forintos kerettel hozta létre 2018 őszén a MOL Helyi Érték Programot. A második fordulóba jutott projektek között közönségszavazás dönti el, kik nyerik el a támogatást.

A Natura Hungarica Alapítvány programja is várja a szavazatokat a Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 18/a. cím alatt lévő MOL kúton 2019. április 1-22-ig a „MADÁRBARÁT BUGAC” programjára.

A Natura Hungarica Alapítvány nevével ellátott kupont le kell tépni a szórólapról, és azt az üzletben található „A Te szavazatod is számít! Helyi Érték Program” feliratú gyűjtőurnákba kell bedobni.

A 2001-ben alakult Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány a fenntartható környezetért, természetért és az egészséges társadalomért dolgozik. Fő tevékenysége a természet és állatvédelem, környezetvédelem, a magyar oktatás természetvédelmi- és környezetvédelmi, ifjúságvédelmi és ifjúságsegítési vonalának erősítése. Az alapítvány szervesen részt vesz a helyi és regionális ifjúsági munkában, amelynek fókuszába a természetvédelmi oktatást helyezi. Jelen projekt keretében az odulakó madarak költési lehetőségeinek bővítését tervezzük Bugac Nagyközség közterületein, műoduk kihelyezésével. A fészkelési lehetőségek száma az öreg odvas fák csökkenésével nagymértékben lecsökkentek, így a madarak költőhelyeinek száma is. A program keretében 50 db odu és néhány madáretető kerül kihelyezésre Bugac terültén, melyek a természetvédelemre és a felelős magatartásra tanítják a gyerekeket.

KÉRJÜK ÖNT, SZAVAZZON A NATURA HUNGARICA ALAPÍTVÁNY PROGRAMJÁRA!!! KÖSZÖNJÜK!!!

A végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor.

Címkék: Natura Hungarica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.