Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 17. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Szárzúzó berendezést vásárolt a város

Szárzúzó berendezést vásárolt a város

A külterületi utak rendbetételére alkalmas eszközzel gyarapodott a költségvetési üzem gépparkja. A berendezés 2,2 millió forintba került, amelyet a Tanyafejlesztési program pályázatán elnyert pénzből fizetett ki a város.

A külterületi utak rendbetételére alkalmas eszközzel gyarapodott a költségvetési üzem gépparkja. A berendezés 2,2 millió forintba került, melynek árát a Tanyafejlesztési program pályázatán elnyert pénzből fizette ki a város. Az új eszközt ma (március 17-én) adta át Kapus Krisztián polgármester, Vaszkó Józsefnek, a VSZKSZ igazgatójának.
Szárzúzó, a fűkaszához hasonló szerkezet, a vízszintes tengelyre szerelt kalapácsok akár 8-10 centiméter vastagságú tuskókat is képesek összezúzni. A szárzúzó elsősorban a külterületi dűlő utak melletti területek rendbetételére szolgál, de alkalmas a belógó faágak eltávolítására is –mondta el Vaszkó József igazgató.
A város tavaly nyert 9.350.776 forintot a Tanyafejlesztési program pályázatán, a rendelkezésre álló keretből egy elektronikus vezérlésű gréder (MUMGÉP FG 104) és egy szárzúzó, fűaprítékoló, nyesedékzúzó (Mashio Graffia 185) berendezés vásárlására futja. A szárzúzó után rövidesen a gréder is megérkezik – tudtuk meg Kapus Krisztián polgármestertől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit