Városlista
2020. december 4, péntek - Barbara, Borbála

Hírek

2020. Március 05. 16:11, csütörtök | PR

Számold fel a hátfájás okait!

Számold fel a hátfájás okait!

Nem kell egy életen át szenvedni, fájdalomcsillapítókon élni! A hátfájás megelőzhető, ha pedig már kialakult, jó eséllyel enyhíthető, meg is szüntethető – akár otthon is.

Mutatjuk, mit tegyél, ha szeretnéd megőrizni hátad egészségét!

A hátfájás igazi népbetegség: életük során az emberek 80%-a találkozik vele hosszabb-rövidebb ideig valamilyen formában. A probléma számos dologtól kialakulhat a túlterheltségtől az öröklött betegségekig, ezért bizony van olyan helyzet, amikor muszáj vele orvoshoz fordulni. Mutatunk azonban pár szuper ötletet, amit megfogadva sokat tehetsz hátad egészségéért és a fájdalommentes életért!

Aludj jól!

A panaszmentes hát a hálószobában kezdődik. Meglepően hangzik? Pedig gondolj csak bele: életünk egyharmadát alvással töltjük – nagyon nem mindegy tehát, hogy min fekszünk! Az ágyrács, a párnák és az ágyneműk is fontosak, persze, de középpontban a matrac áll. Azon túl, hogy a megfelelő modell pihentető, kényelmes alvást biztosít, a hátfájás kialakulásának megelőzésében is alapvető szerepet játszik.

Szerencsére ma már számtalan verzió közül választhatsz, már léteznek matracok hátfájás ellen: dönthetsz például az ortopéd betegségek javítására fejlesztett, úgynevezett orvosi, vagy a testhez idomuló memory matracok mellett. Előbbiek tökéletes ortopédiai alátámasztást biztosítanak, utóbbiak pedig igazi anatómiai varázslók, segítségükkel csökkentett nyomás nehezedik a testre és a gerincre. Ha tehát beruházol egy minőségi matracra, nem csak jobbakat alszol majd, hanem egészséged megóvásáért is fontos lépést teszel!

Mozogj rendszeresen!

Nem is gondolnád, a gyenge izomzat milyen sokat számít – pontosabban milyen sok problémát okozhat! A gerinc mentén futó mélyhátizmok segítenek minket az előre és oldalra hajolásban, védik, stabilizálják a gerincoszlopot. Ha ezek az izmok nincsenek alaposan karban tartva, a terhelés könnyen a csigolyákra helyeződhet, ami komoly bajokat eredményez. Sportolj, mozogj hetente kétszer-háromszor, és dolgoztasd meg alaposan hátizmaidat, így megelőzheted a bajt!

Ne félj orvoshoz fordulni!

Ha nem csak egy lokális probléma – például egy rossz mozdulatból eredő izomhúzódás – áll fenn, mindenképpen kérj segítséget! Mindegy, hogy akut vagy krónikus eredetű a fájdalom, ha rövid idő alatt nem múlik magától, kérj időpontot háziorvosodhoz, ő majd eligazít, mit kell tenned, hova kell menned. A hátfájás nem játék, egyrészt a pénztárcádat is igencsak megviselheti egy későn felfedezett probléma, másrészt pedig közérzeted, szabad mozgásod, egészséged múlhat rajta!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 19:59, szerda | PR

Tippek és trükkök a professzionális nyomtatási eredményhez

Minőségi tonerek segítségével könnyebb home office-ból dolgozni

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 23. 18:08, hétfő | PR

Mire jók a fenőkövek?

Ha megtaláltuk a tökéletes kést, ami megkönnyíti a konyhai vagy a ház körüli munkát, már csak arra kell figyelnünk, hogy az mindig éles maradjon.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.