Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 04. 12:16, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Szalagavató ünnepséget tartott a Móra Ferenc Gimnázium

Szalagavató ünnepséget tartott a Móra Ferenc Gimnázium

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium február 3-án tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

A végzős öt osztály ünnepélyes bevonulását követően a ballagtató diákok búcsúbeszéde hangzott el, majd dr. Kása Zsuzsanna, az iskola igazgatója osztotta meg útravaló gondolatait a felnőtté válás küszöbén álló tanulókkal.

Beszédének nyitányaként üdvözölte a megjelent vendégeket, külön kiemelve Rosta Ferenc alpolgármestert, az iskola nyugalmazott igazgatóját, valamint Csányi József polgármestert, akinek megköszönte a nagyvonalú támogatást, mellyel megsegítette, hogy kellemes hőmérsékletben tölthessék az ünnepnapot.

„A mai nap a ti ünnepetek. Olyan szeretettel köszöntelek benneteket, amilyen szeretettel készültünk erre az alkalomra. A 11. évfolyamos tanulók és osztályfőnökeik maradandó élményt terveztek nektek nyújtani. Bízom abban, hogy csodálatos érzéssel tértek majd haza. Ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, nem kell, hogy kimaradjon életetekből, a gimnáziumi éveiteket meghatározó események rendje: a szalagozó, majd tavasszal a szerenád, a zöldnap és a ballagás. Örülök, hogy a középiskolás éveitek elején átélt bizonytalan időszak, a Covid okozta nehézségek után tudtatok maradandó élményeket szerezni.

2017 illetve 2019 szeptemberében léptetek be a Móra Gimnázium kapuján. Az itt eltöltött hat, illetve négy év mindenképp meghatározó időszak volt számotokra. Szerettünk volna nektek tudást, személyiségformálást és meghatározó élményekkel teli időszakot nyújtani. Remélem ez sikerült is, és életetek talán legszebb, legmeghatározóbb szakaszát töltöttétek/töltitek az intézmény falai között. És bizony ez az időszak el is juttatott benneteket a felnőtté válásotok kezdetéig.
Meglátásom szerint az életeteket meghatározó barátságok mellett elegendő tudást is kaptatok az előttetek álló világ meghódításához. A rátok háruló feladatok terhét igyekeztünk megkönnyíteni, a sikerhez szükséges tudást számotokra átadni.

A mai alkalommal felkerülnek ruháitokra azok a kis szalagok, melyek két évszámot, a középiskola kezdetét és végét jelzik. A szalag, melynek viselői lesztek, emlékeztessenek az itt eltöltött négy, illetve hat évre, az osztályközösségetekre, osztályfőnökeitekre, tanáraitokra, a szövődő barátságokra és szerelmekre.Álmaitokat ne csak álmodjátok, valósítsátok is meg! Ne hagyjátok veszni az itt kapott értékeket, az ismereteket, a tisztességet és a szeretetet – mondta beszédében az igazgatónő.

A felnőtté válást is jelképező kék szalagok feltűzését és a végzősök búcsúbeszédét követően az önfeledt szórakozásé volt a főszerep. A ballagtató diákok és osztályfőnökeik dinamikus és látványos táncbemutatóját láthatta a közönség, melyet Kovács Sándor, a Silver Step Táncstúdió vezetője tanított be a fiataloknak, aki személyesen is fellépett a rendezvényen stúdiójának táncosaival együtt.

A maradandó élményt nyújtó produkciók sora a végzős osztályok keringőjével zárult, mely koreográfiáját és látványát tekintve is méltán vált az ünnepség fénypontjává. A táncot betanította: Dóka Zsolt (Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület).

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).