Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 12. 14:40, szombat | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Szalagavató ünnepséget tartott a Constantinum Intézmény

Szalagavató ünnepséget tartott a Constantinum Intézmény

A Constantinum Intézmény november 11-én (pénteken) tartotta hagyományos szalagavató ünnepségét az iskola tornacsarnokában.

A diákokat és a megjelent vendégeket Mindák József, az intézmény vezetője köszöntötte.

„A terv nélküli cél csak vágy. Ma van lehetőséged arra, hogy felépítsd a holnapot, amire vágysz. Ha csak egy lépést is tettél egy értelmes cél felé, máris sikeresnek mondhatod magad.” Az iskolai élet jelentős szakaszához értetek. Szülők, családtagok, tanárok, barátok, rokonok szeme egyaránt rátok irányul. Az imént elhangzott idézet lényege, hogy az cél ne csupán vágy legyen. Lépést kell tenned érte és nap mint nap építened kell ezért. A szalagavató különös ünnepély a diákéletben. Különös azért is, mert a felnőtté válás küszöbéhez érkeztek ilyenkor. Régen tógába öltöztették a fiatalokat, amikor a felnőtté válás kapujához értek. Ti is valami hasonlót értek el a mai napon. Nektek a szalag jelképezi a felnőtté válást. Ez a szalag mindannyiotoké, intézményünk neve díszeleg rajta címerével együtt. Jelképezi azt, hogy egy közösségbe tartoztok – mondta ünnepi beszédében az intézményvezető.

Mindák József köszöntőjét követően a Padkaporos táncegyüttes fiataljai hagyományos palotás táncelőadásukkal teremtettek könnyed hangulatot a csarnokban. Majd következett a szalagok feltűzése, mely előtt Geszler Péter esperes atya mondott áldást és osztotta meg útravalóul szolgáló gondolatait a végzős diákokkal.

Az ünnepség folytatásában a búcsúztató diákok vidám műsorral kedveskedtek a végzősöknek, majd Papp Vivien, városunk diákpolgármestere szólt a nagykorúság küszöbén álló diáktársaihoz. Ezt követően Bánszki Dániel kifejezetten erre az alkalomra írt, saját versét adta elő.

A délután fénypontja a szokásokhoz hűen a végzősök keringője volt, melyhez a lányok az alkalomhoz méltó habos hófehér ruhákban, párjaik pedig elegáns öltönyben jelentek meg. Az átöltözés ideje alatt Doroghy Zsuzsanna és Vigh Csaba gitárzenével aláfestett énekes produkcióval, a Borvirág Táncegyüttes,és aSilver Step Táncegyüttestáncos előadásával szórakoztatta a nagyérdeműt.

A modern stílusban előadott keringő - melyet Tapodiné Boda Brigitta tanított be a fiataloknak - mindenkit magával ragadott. Az ünnepség zárásaként a végzős diákok felkérték egy táncra szüleiket is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.