Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 27. 20:27, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Szalagavató ünnepséget rendeztek a Mezgében

Szalagavató ünnepséget rendeztek a Mezgében

A Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola január 27-én tartotta szalagavató ünnepségét az intézmény tornacsarnokában.

A jeles esemény – melyen az iskola tanárai, nevelői, a szülők és meghívott vendégek mellett városunk polgármestere Csányi József, valamint az intézmény főigazgatója Simonné Szerdai Zsuzsanna is tiszteletét tette - a hat végzős osztály 104 diákjának bevonulásával vette kezdetét.

Az ünnepélyes szalagfeltűzést megelőzően a ballagtató diákok búcsúztak végzős társaiktól, majd az iskola igazgatója Rózsa Pál osztotta meg útravaló gondolatait.

- 104 végzős diák vonult ünnepélyesen a terembe és vár csendben a szalag feltűzésére. A mai rendezvény minden mozzanata róluk és nekik szól. Az alsóbb évesek kedveskedő műsora őket köszönti, a családtagok, barátok őket ünneplik.

A hamarosan feltűzendő kék szalag, mint minden szimbólum, több jelentést hordozó jelkép. A Mezgés kék szalag emlék, a köszönet és a hála jelképe, megtiszteltetés, felelősség és egyben figyelmeztetés. Elválaszt a gyermekkortól, a diákévektől. A szalagot értékelhetitek emlékként: az elmúlt évek emlékeként is, hiszen izgalmas korszakot éltetek át és egyre csak gyűltek az ehhez az időszakhoz kapcsolódó emlékezetes pillanatok. Biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi küzdelmek árnyékában sok szép, igazi diákélménnyel is gazdagodtatok. Az itt töltött évek mindennapján erőfeszítéseket kellett tenni, számtalan házi feladatot és dolgozatot megírni, sok gyakorlaton részt venni téli hidegben és akár nyári forróságban. Több évfolyam követelményeinek megfelelni ahhoz, hogy ma itt ülhessetek, a szalag viselésére érdemessé váljatok. Bizonyára nem volt könnyű diáknak lenni ebben a szigorú intézmény hírében álló iskolában. Bízom benne, hogy maradandó értéket tudtunk számotokra adni tudásból, emberségből, szeretetből és barátságból.

A szalag lehet a köszönet és a hála jelképe is. Gondoljátok végig, kinek mekkora szerepe volt sikereitekben, hogy idáig eljutottatok: szüleiteknek, barátaitoknak, az iskolának, tanáraitoknak.

A szalagot viselni megtiszteltetés és egyben felelősség is, hiszen itt mindenki láthatja, hogy ti egy neves, elismert iskola, a térség legszínvonalasabb agrár-szakképző intézményének a félegyházi Mezgének a diákjai vagytok. Ezt a jó hírnevet pedig csak úgy lehet fenntartani, ha mindannyian küzdünk érte diákok és tanárok egyaránt. A szalagot hordani bátorságot is jelent, hiszen hamarosan ismeretlen utakra léptek nagy reményekkel. Álmaitok megvalósulásához elegendő-e az a tudás, amit itt megszereztetek.

A szalag legfontosabb küldetése a figyelmeztetés. Az, hogy minden nap figyelmeztessen titeket az előttetek álló kihívásokra, az idő múlására. Már csak pár hónap és számot kell adnotok a vizsgabizottság előtt a megszerzett tudásotokról, ismereteitekről, be kell bizonyítanotok, hogy érettek vagytok, illetve elsajátítottátok a választott szakma mesterfogásait, alkalmasak vagytok az önálló munkavégzésre – mondta beszédében az igazgató.

A szalag feltűzését követően a szórakozásé volt a főszerep. Elsőként az iskola tanárai vendégművészekkel együtt néptánc-bemutatóval szórakoztatták a közönséget, majd a végzős osztályok egy csoportjának keringőjét láthatták a megjelentek, melyet Hoffmann-Kocsis Orsolya, az iskola tanára koreografált. Ezt követően a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és tanárainak hegedűkön illetve fúvós hangszereken előadott műsora következett.

Végül a Brilli-Art Stúdió fiatal versenytáncosai tartottak bemutatót vérpezsdítő latin-amerikai ritmusokra. (A táncokat betanította: Boda Brigitta, a Brilli-Art Stúdió vezetője.)

A szalagavató a végzősök másik csoportjának keringőjével zárult, mely megkoronázta a különleges, életre szóló eseményt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).