Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2013. Március 25. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: BKMF

Szakmai verseny a rend őreinek

Szakmai verseny a rend őreinek

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt.

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a verseny megyei döntőjét 2013. március 26-án 08.30-15.00 óra közötti időben rendezi meg a Kecskeméti Gokart Stadionban (Kecskemét, Monostori u. 3.)

A verseny célja: a közlekedésrendészeti, közrendvédelmi, határrendészeti szolgálati ágnál szolgálatot teljesítő járőri állomány szakmai tudásának bővítése, elmélyítése, vezetéstechnikai tudásának fejlesztése, a járőri tevékenység presztízsének emelése, a járőri feladatokat ellátó állomány számára magas szintű szakmai megmérettetés lehetőségének megteremtése.

A rendezvényen minden versenyző papíralapú szakmai feladatlapot, továbbá B kategóriás elméleti KRESZ tesztet tölt ki számítógépen. Gyakorlati versenyszámként a motorkerékpárosok és a gépkocsivezetők a Füredi Autósiskola munkatársai által a Kecskeméti Gokart Stadion területén felépített vezetéstechnikai pályán vezetéstechnikai feladatokat hajtanak végre, a karos forgalomirányítók pedig Kecskeméten, az Izsáki út - Vízmű utca - Könyves Kálmán krt. kereszteződésben forgalmat irányítanak (kb. 10.30 órakor).

A verseny díjazása: kategóriánként az összesített elméleti, és gyakorlati eredmények alapján az 1-3. helyezett egyéni versenyző tárgyjutalomban részesül, továbbá kategóriánként egy-egy fő képviseli a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot 2013. áprilisában Budapesten, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett országos döntőn.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 19:05, vasárnap | Helyi

Mindenki jóllakott a szilvás finomságokból

Második alkalommal szervezte meg a Szilvanapot dr. Ónodi Izabella, a körzet önkormányzati képviselője a Petőfi lakótelepen.

2021. Október 17. 18:00, vasárnap | Helyi

Sokan ellátogattak az Őszi Virágünnepre

Mint minden évben, idén is megrendezték Kiskunfélegyházán a virágvásárral egybekötött Őszi Virágünnepet.

2021. Október 17. 11:37, vasárnap | Helyi

Alapkőletétellel vette kezdetét a Budapest – Belgrád vasútvonal korszerűsítése

2025-re elkészül.

2021. Október 17. 11:35, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2021. október 17.