Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2013. Március 25. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: BKMF

Szakmai verseny a rend őreinek

Szakmai verseny a rend őreinek

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt.

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a verseny megyei döntőjét 2013. március 26-án 08.30-15.00 óra közötti időben rendezi meg a Kecskeméti Gokart Stadionban (Kecskemét, Monostori u. 3.)

A verseny célja: a közlekedésrendészeti, közrendvédelmi, határrendészeti szolgálati ágnál szolgálatot teljesítő járőri állomány szakmai tudásának bővítése, elmélyítése, vezetéstechnikai tudásának fejlesztése, a járőri tevékenység presztízsének emelése, a járőri feladatokat ellátó állomány számára magas szintű szakmai megmérettetés lehetőségének megteremtése.

A rendezvényen minden versenyző papíralapú szakmai feladatlapot, továbbá B kategóriás elméleti KRESZ tesztet tölt ki számítógépen. Gyakorlati versenyszámként a motorkerékpárosok és a gépkocsivezetők a Füredi Autósiskola munkatársai által a Kecskeméti Gokart Stadion területén felépített vezetéstechnikai pályán vezetéstechnikai feladatokat hajtanak végre, a karos forgalomirányítók pedig Kecskeméten, az Izsáki út - Vízmű utca - Könyves Kálmán krt. kereszteződésben forgalmat irányítanak (kb. 10.30 órakor).

A verseny díjazása: kategóriánként az összesített elméleti, és gyakorlati eredmények alapján az 1-3. helyezett egyéni versenyző tárgyjutalomban részesül, továbbá kategóriánként egy-egy fő képviseli a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot 2013. áprilisában Budapesten, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett országos döntőn.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 10:00, hétfő | Helyi

Fellobbant a lángja az első gyertyának városunk adventi koszorúján

Csendesen…, ünnepség és ünneplő közönség nélkül…

2020. November 29. 15:50, vasárnap | Helyi

Élet Petőfiszállás, Pálosszentkút és a Péteri-tó tanyavilágában

Magyarország második legnagyobb tanyás települése Petőfiszállás néven 1952-ben vált önállóvá Kiskunfélegyháza, Ferencszállása és Szentkút térségeiből.

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

2020. November 29. 15:47, vasárnap | Helyi

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Soltvadkerti borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését

A soltvadkerti bor aranysárga színű, komplex illatú, magas természetes cukortartalmú, telt olajos textúrával rendelkező, összetett, méz, érett vagy aszalt gyümölcsökre jellemző illatú és ízű.