Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 25. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: BKMF

Szakmai verseny a rend őreinek

Szakmai verseny a rend őreinek

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt.

Az ORFK OBB az idei évben ismét kiírta a karos forgalomirányító, rendőr motoros és járőr-gépkocsivezetői felmenő rendszerű rendőr szakmai versenyt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a verseny megyei döntőjét 2013. március 26-án 08.30-15.00 óra közötti időben rendezi meg a Kecskeméti Gokart Stadionban (Kecskemét, Monostori u. 3.)

A verseny célja: a közlekedésrendészeti, közrendvédelmi, határrendészeti szolgálati ágnál szolgálatot teljesítő járőri állomány szakmai tudásának bővítése, elmélyítése, vezetéstechnikai tudásának fejlesztése, a járőri tevékenység presztízsének emelése, a járőri feladatokat ellátó állomány számára magas szintű szakmai megmérettetés lehetőségének megteremtése.

A rendezvényen minden versenyző papíralapú szakmai feladatlapot, továbbá B kategóriás elméleti KRESZ tesztet tölt ki számítógépen. Gyakorlati versenyszámként a motorkerékpárosok és a gépkocsivezetők a Füredi Autósiskola munkatársai által a Kecskeméti Gokart Stadion területén felépített vezetéstechnikai pályán vezetéstechnikai feladatokat hajtanak végre, a karos forgalomirányítók pedig Kecskeméten, az Izsáki út - Vízmű utca - Könyves Kálmán krt. kereszteződésben forgalmat irányítanak (kb. 10.30 órakor).

A verseny díjazása: kategóriánként az összesített elméleti, és gyakorlati eredmények alapján az 1-3. helyezett egyéni versenyző tárgyjutalomban részesül, továbbá kategóriánként egy-egy fő képviseli a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot 2013. áprilisában Budapesten, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett országos döntőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.