Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Szeptember 27. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Szakközépiskolásoknak hirdet kreatív pályázatot a LEO

Szakközépiskolásoknak hirdet kreatív pályázatot a LEO

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) szakközépiskolások számára hirdet pályázatot.

A sikeres pályázók széles körű műhelykorszerűsítést és exkluzív tanulmányi kirándulásokat nyerhetnek.

A pályázat és a hozzá tartozó nagyköveti program egyedülálló, országos kezdeményezés, amelyben a létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szakma vezető képviselői fogtak össze.

A LEO nagyköveti programjának célja, hogy a szakközép- és szakmunkásképző iskolák diákjai már a tanulmányaik ideje alatt megismerkedjenek az épületüzemeltetési iparággal, a benne rejlő szakmai életpályamodellel és karrierlehetőséggel. A rendhagyó tanórán a professzionális üzemeltető cégek képviselői beszélnek a létesítménygazdálkodásról, a lehetséges pályaútról és az iskola elvégzése utáni fejlődési lehetőségekről. A kerekasztal-beszélgetésen a diákok kérdezhetnek az előadóktól, akik hitelesen tudják tájékoztatni őket, hogy a választott szakmájuk milyen kompetitív előnyöket biztosít a létesítménygazdálkodási iparágban.

A nagyköveti programhoz kapcsolódó pályázat keretében a jelentkezők „Miért szeretem a szakmám?” címmel vizuálisan mutathatják be az általuk választott szakterületet digitális formában. A megjelenítés módjában nincs megkötés, a szervezők a diákok kreativitására bízzák a megvalósítást, a pályázat lehet videó, animált kép (gif), mém vagy képsorozat is.

A nagyköveti programot és pályázatot magyarországi szakképző intézmények nappali tagozatos diákjai számára hirdeti meg a LEO. A beérkezett pályamunkákat a szervezet elnökségi tagjaiból álló szakmai zsűri értékeli: Schmidt József elnök, Jászberényi István alelnök, Vágó László alelnök, valamint Istiván Rita főtitkár.

Az első helyezett iskolai igényre szabott műhelykorszerűsítést kap, de a további jutalmak között van egy exkluzív tanulmányi kirándulás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre valamint egy üveggyárba, ahol a diákok testközelből láthatják, hogy a szakmájuk elengedhetetlen ilyen komplex létesítmények biztonságos és magas színvonalú üzemeltetéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.