Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2016. Január 10. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: miss.at

Szakíts ha bírsz!

Szakíts ha bírsz!

6+1 kérdés, amiket tegyél fel magadnak, mielőtt útjaitok elválnak.

Egy szakítás, válás sohasem egyszerű. Sőt, már eljutni odáig, meghozni a döntést, belátni, hogy már jobb nélküle, mint vele, szintén nehéz folyamat. De van, hogy muszáj megtennünk, méghozzá nekünk, mert a másiknak nincs lelki ereje hozzá. De mégis, mikor jön el a pillanat, amikor ki kell mondanunk: nincs tovább?

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy menni vagy maradni, először magadban kell tisztáznod a helyzetet. Ehhez a következő kérdéseket mindenképp tedd fel magadnak.

Tedd a helyére az érzéseidet!
Nem árt, ha az első kérdés, amit magadnak felteszel, hogy milyen érzéseid vannak a partnered iránt, milyen nagy a szerelem, boldog vagy vele? Ha igen, mégis milyen arányban érzed ezt a boldogságot? Talán furcsán hangzik, de próbáld meg ezt „százalékosítani”! Ha több, mint fele arányban inkább boldogtalannak érzed magad, akkor érdemes elgondolkozni, hogy érdemes-e tovább folytatni.

Tényleg boldog vagy?
Szereted azt az embert, aki mellette vagy? Mosolyt csal az arcodra? Esetleg elégedetlen vagy magaddal, vele, a kapcsolatotokkal, illetve azzal, akivé váltál az elmúlt időszakban?

Ki az, akit igazán szeretsz?
Emlékszel még, mik voltak azok a tulajdonságok, melyek miatt anno beleszerettél a partneredbe? Írd fel őket egy papírra és gondold végig, megvannak-e még ezek a tulajdonságok? Vagy már eltűntek? Sokat változott, változtatok az évek alatt?

Kire gondolsz először?
Mondjuk, hogy egy nagyobb prémiumot kapsz a munkahelyeden, vagy épp ellenkezőleg: a cég Veled kezdi a leépítést. Kit hívsz fel először örömödben vagy bánatodban? Ha ilyenkor nem a kedvesed számát tárcsázod egyből, inkább a barátnődet, haverodat, vagy a szomszédot hívod, érdemes elgondolkozni, van-e így folytatás.

Hogyan vitatkoztok?
A mindennapi, apró viták normálisak, ami után persze, édes a kibékülés.:-) De a több napig tartó „haragszom rád”, durcizás, vagy az, hogy nem tudjátok megbeszélni a problémákat, már indokolhatja, hogy elgondolkozzatok, van-e értelme folytatni.

Őszinte vagy magadhoz?
Ha már elgondolkozol azon, hogy vajon van-e ebben a kapcsolatban még egy szusz, vagy már kilehelte a lelkét, akkor meglehet, az utóbbi eset áll fent. Ha valami működik, az működik, de ha valami nem, akkor kár várni a szebb és jobb időkre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.