Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 15. 10:11, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - Fotó:Abdalrhman Ismail/Reuters

Szakértő szerint nem lesz világháború a szíriai konfliktusból

Szakértő szerint nem lesz világháború a szíriai konfliktusból

Elhúzódó válságra kell számítani Szíriában, de nincs akkora tétje a háborúnak, hogy abból egy újabb világégés robbanjon ki, és a szemben álló felek is el akarják ezt kerülni

- mondta Dezső Tamás asszirológus az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A múlt szombati vegyi fegyveres támadásról szólva kiemelte, hogy annak hátteréről a nyugati szövetségesek titkosszolgálati úton már értesülhettek, ám perdöntő bizonyíték egyelőre nem került a nyilvánosság elé. Hasonló fegyverek bevetésére már többször volt példa az elmúlt években - tette hozzá.

Dezső Tamás megjegyezte, hogy Szíria etnikai és vallási törésvonalakon fekszik, a konfliktus mögött pedig ott áll többek között az Egyesült Államok, Oroszország, Törökország és Izrael is. Utóbbi legfőbb ellensége, Irán ráadásul Szírián keresztül akar kijutást szerezni a Földközi-tengerre - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a szíriai konfliktusban a felek nem közvetlenül, hanem a szíriai frontokon keresztül és a helyi erőket felhasználva küzdenek egymással, így Törökország elsősorban a helyi arabokat, az Egyesült Államok pedig a kurdokat támogatja.

Címkék: Szíria, világháború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.