Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Május 09. 07:07, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Részben meg kell ismételni a helyhatósági választásokat Szerbia második legnagyobb városában, az ország déli részén fekvő Nišben.

Mert szabálytalanságok miatt megsemmisítették a szavazókörök közel tizedének választási eredményét – jelentette kedden a B92 belgrádi rádió és televízió.

Az intézkedés várhatóan több tízezer embert érint. A helyi választási bizottság azért semmisítette meg az eredményeket, mert a bejegyzett választópolgárok számához képest túl sok szavazócédulát találtak a 17 szavazókör urnáiban.

Hivatalosan nem közölték, hány embernek kell ismét szavaznia, de tekintve hogy a Nišben bejegyzett 230 ezer választópolgár múlt vasárnap 173 szavazókörben adhatta le voksát – vagyis a szavazókörök mintegy tizedében semmisítették meg az eredményeket –, vélhetően több mint húszezer választót érint az intézkedés.

A helyhatósági választásokat Nišben a jobboldali Szerb Haladó Párt (SNS) nyerte meg, az alakulat a parlamenti választásokon is a legjobban szerepelt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:44, vasárnap | Külföld

Manfred Weber: újabb migrációs válság alakulhat ki Németországban

2022. December 04. 11:11, vasárnap | Külföld

Amerikai védelmi miniszter: a következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.

2022. December 01. 13:52, csütörtök | Külföld

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.