Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2014. Március 11. 14:12, kedd | Helyi

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére.

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére. A program bemutatójára február 26-án, a városháza dísztermében került sor. Az előadást követően már több kiskunfélegyházi és a térségben élő fiatal regisztrált az oldalon, és a testvérvárosainkból résztvevők száma is folyamatosan gyarapszik.

A Testvérvárosi Egyesület – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával – tavaly év végén csatlakozott a francia és belga kezdeményezéshez, mellyel partnervárosi kapcsolattartás keretében lehetőség nyílik más kultúrák megismerésére, nyelvtanulásra, illetve hamarosan külföldi gyakorlat eltöltésére, munkavállalásra. A program lényege a kölcsönös, cserélődő vendéglátás, amely mentes bármilyen haszonra való törekvéstől. A gyermekek olyan családokba kerülhetnek, ahol hasonló korú és érdeklődési körű társaik segítségével sajátíthatják el a nyelvet, ismerkedhetnek meg a másik ország életével, kultúrájával.
A fenti lehetőségekkel azok élhetnek ingyenesen, akik 2014. április 30-ig regisztrálnak a www.swapasap.com oldalon. A megadott határidőn belül regisztrált felhasználók örökös regisztrációt kapnak, míg, akik ezt május után teszik, éves díjjal vehetik igénybe a Swapasap program szolgáltatásait.

További információ a swapasap@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen kérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 03. 15:14, szerda | Helyi

Hálózatbővítés Petőfiszálláson

Továbbra is folytatódnak Petőfiszálláson a lakossági igények kielégítésére szolgáló hálózatfejlesztések.

2021. Március 03. 15:11, szerda | Helyi

Elkezdődtek a Pálos Kálvária beruházási munkálatai

Megkezdődtek a közel 8 hektáron lévő tanösvény és Pálos Kálvária beruházási munkálatai.

2021. Március 03. 13:55, szerda | Helyi

Vigyázzunk a sünökre a tavaszi kertrendezés idején!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a tavaszi kertrendezés idején a lombhalmok alatt megbúvó sünök védelmére hívja fel a lakosság és az önkormányzatok figyelmét.

2021. Március 03. 08:41, szerda | Helyi

Miért lett népbetegség az aranyér?

Négyből három felnőtt embert érint az aranyeresség, ami nem csoda, hiszen életmódunk nyílegyenes sugárútként vezet a betegség kialakulásához. Mutatjuk, miért.