Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2014. Március 11. 14:12, kedd | Helyi

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére.

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére. A program bemutatójára február 26-án, a városháza dísztermében került sor. Az előadást követően már több kiskunfélegyházi és a térségben élő fiatal regisztrált az oldalon, és a testvérvárosainkból résztvevők száma is folyamatosan gyarapszik.

A Testvérvárosi Egyesület – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával – tavaly év végén csatlakozott a francia és belga kezdeményezéshez, mellyel partnervárosi kapcsolattartás keretében lehetőség nyílik más kultúrák megismerésére, nyelvtanulásra, illetve hamarosan külföldi gyakorlat eltöltésére, munkavállalásra. A program lényege a kölcsönös, cserélődő vendéglátás, amely mentes bármilyen haszonra való törekvéstől. A gyermekek olyan családokba kerülhetnek, ahol hasonló korú és érdeklődési körű társaik segítségével sajátíthatják el a nyelvet, ismerkedhetnek meg a másik ország életével, kultúrájával.
A fenti lehetőségekkel azok élhetnek ingyenesen, akik 2014. április 30-ig regisztrálnak a www.swapasap.com oldalon. A megadott határidőn belül regisztrált felhasználók örökös regisztrációt kapnak, míg, akik ezt május után teszik, éves díjjal vehetik igénybe a Swapasap program szolgáltatásait.

További információ a swapasap@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen kérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 14:00, péntek | Helyi

Emlékkiállítás nyílt Kovács Ferencné Magony Ida festőművész alkotásaiból

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ez évi első kiállítása a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyitotta meg kapuit január 15-én.

2020. Január 17. 10:39, péntek | Helyi

Kiemelkedő Batthyány-s eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.

2020. Január 16. 17:04, csütörtök | Helyi

Vízkereszti koncert és táncház Petőfiszálláson

Az idei, III. Vízkereszti koncerten majd' hetven énekes lépett színpadra Petőfiszálláson.

2020. Január 16. 16:26, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen napok jönnek

Pénteken frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek.