Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2014. Március 11. 14:12, kedd | Helyi

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

SWAPASAP – Bővül az úti célok száma

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére.

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére csereprogram indult a testvérvárosok között fiatalok, családok és civilek részére. A program bemutatójára február 26-án, a városháza dísztermében került sor. Az előadást követően már több kiskunfélegyházi és a térségben élő fiatal regisztrált az oldalon, és a testvérvárosainkból résztvevők száma is folyamatosan gyarapszik.

A Testvérvárosi Egyesület – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával – tavaly év végén csatlakozott a francia és belga kezdeményezéshez, mellyel partnervárosi kapcsolattartás keretében lehetőség nyílik más kultúrák megismerésére, nyelvtanulásra, illetve hamarosan külföldi gyakorlat eltöltésére, munkavállalásra. A program lényege a kölcsönös, cserélődő vendéglátás, amely mentes bármilyen haszonra való törekvéstől. A gyermekek olyan családokba kerülhetnek, ahol hasonló korú és érdeklődési körű társaik segítségével sajátíthatják el a nyelvet, ismerkedhetnek meg a másik ország életével, kultúrájával.
A fenti lehetőségekkel azok élhetnek ingyenesen, akik 2014. április 30-ig regisztrálnak a www.swapasap.com oldalon. A megadott határidőn belül regisztrált felhasználók örökös regisztrációt kapnak, míg, akik ezt május után teszik, éves díjjal vehetik igénybe a Swapasap program szolgáltatásait.

További információ a swapasap@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen kérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 15:10, szombat | Helyi

Adomány érkezett Petőfiszállásra

Hágen Ádám, az IKON alelnöke / mely a Nemzeti Fórum ifjúsági tagozata/, adott át felajánlást a Petőfiszállási Önkormányzat számára 2020. április 2-án.

2020. Április 04. 15:02, szombat | Helyi

Állattal élni veszélyes – a járványok ökológiája

Drága árat fizet az ember a vadászó-gyűjtögető életmódot leváltó mezőgazdálkodásért: pusztító betegségeink többségét a velünk együtt élő két- és négylábúaktól kaptuk.

2020. Április 04. 14:54, szombat | Helyi

Virágvasárnappal kezdődik meg a keresztény nagyhét

Vasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

2020. Április 04. 14:51, szombat | Helyi

Holnap Virágvasárnap

Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának emlékünnepe, húsvét előtti vasárnap.