Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 17. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Súlyos kárt okoz az üzletek tulajdonosainak a reptér 1-es termináljának bezárása

Súlyos kárt okoz az üzletek tulajdonosainak a reptér 1-es termináljának bezárása

A Liszt Ferenc-reptér 1-es termináljának bezárása több millió forintos kárt okoz az üzlettulajdonosoknak és a boltok, éttermek, kávézók több mint 100 munkavállalójának elbocsátását is jelenti.

Az MTI által megkérdezett üzletvezetők elmondták, hogy hivatalos tájékoztatást nem kaptak, a Budapest Airport képviselői kedden délután számoltak be arról, hogy várhatóan be kell zárni a terminált. Ennek időpontját azonban nem jelölték meg, az ottani értesülések szerint júniusban kell lehúzniuk végleg a rolót.

Az éttermeknek, kávézóknak nincs lehetőségük átköltözni a 2-es terminálra, be kell zárjanak és el kell bocsássák munkavállalóikat, és a gyakran több mint 10 millió forintos üzleti felszerelést is meg kell próbálni értékesíteni.

A Budapest Airport honlapja szerint az 1-es terminálon 4 étterem, illetve kávézó, valamint 6 üzlet működik.

Az 1-es terminál bezárásáról már szerdán reggel megjelentek hírek, a Budapest Airport azonban csak délután közölte, hogy ideiglenesen zárja be a terminált, és elhalasztja a Cargo City elnevezésű légiáru-kicserélő központ megépítését is.

A döntést a Malév leállásával indokolta a reptér-üzemeltető, amely miatt felülvizsgálták és módosították a 2012. évi üzleti tervet. A cargo beruházás várhatóan két év múlva indulhat meg.

A közlemény szerint az egyes terminál kiürítési tervét és annak ütemezését a Budapest Airport a partnerek bevonásával a következő hetekben alakítja ki.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.