Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 26. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Súlyos átverések az egészségügyi szűréseken

Súlyos átverések az egészségügyi szűréseken

Továbbra is meglehetősen sok ember esik csalók áldozatául

akik a jogszabályi előírások szigorodása óta nem termékbemutatók, hanem ingyenes egészségügyi szűrések során árulják kedvezményesnek feltüntetett, de meglehetősen drága termékeiket.

A meghívók immár rendszerint egy-egy díjmentes egészségvizsgálatra szólnak. Itt magukat orvosnak kiadó csalók egészségügyi eszközökkel vizsgálják meg a vendégeket, a kiértékelés alatt pedig ugyanúgy előadást tartanak, mint korábban. Ezután valamilyen betegségre hivatkozva adják el a termékeket több százezer forintért- írja az MNO.

Kedvezménnyel - dupla áron
A lapnak nyilatkozva Kóródy Dávid, a Budapesti Békéltető Testület vezetője elmondta, a tilalom ellenére is többször találkoznak olyan esetekkel, amikor a fogyasztókkal helyben, a rendezvényen kötöttek hitelszerződést a vásárlás fedezésére, majd később már végrehajtóval fenyegetőztek a korábban magukat orvosnak kiadó csalók.

A termékbemutatókra vonatkozó előírások változásával az idei évtől már nem lehetne hitelt igényelni a bemutatók helyszínén. Tilos továbbá a rendezvényekhez kapcsolt értékesítés kapcsán az ajándék, az árengedmény és a sorsolás reklámja, magyarul mondva nem szabad ajándéksorsolást reklámozni, és nem mondhatják egy termékre, hogy ingyen van, ha utána mégis fizetni kell érte. Ennek ellenére ezeket a fogásokat továbbra is alkalmazzák a cégek, így kerülhet például egy 700 ezer forintért árult termék csak 300 ezer forintba, miközben a valós értéke a 150 ezret sem éri el.

Drága átverés
Az érintett cégek gyakran azzal utasítják vissza utólag a vásárlók reklamációját, hogy az üzletet valójában a cég székhelyén, telephelyén vagy üzletben kötötték meg. Ezekben az esetekben ugyanis nem kötelesek visszavenni a terméket az átvételt követő 14 napon belül. A békéltetőtestületi eljárás során viszont gyakran előfordul, hogy nem tudják bizonyítani az igazukat ezek a vállalkozások - olykor engedélyük sincs az adott áru forgalmazására.

Kóródy Dávid szerint a becsapott ügyfelek rendszerint több százezer forintos anyagi sérelemről nyújtanak be panaszt a testülethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.