Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. November 01. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.hu

Sült gesztenye recept

Sült gesztenye recept

A téli időszámítás miatt már bő egy hete előbb sötétedik, a nappalok rövidebbek, az esti sétákat felváltják a hosszú, téli estés programok.

Remek lehetőség az idő elütésére, ha egy adag gesztenyét dobunk a sütőbe és a belőle készült finom csemegét majszoljuk az esti film mellé.

Ha azt nem szeretjük igazán, hogy túl korán sötétedik, egyvalami biztos megvigasztal majd minket: a házban, lakásban terjengő isteni sült gesztenye illata. Ha Neked is van otthon egy jó adagra és egy jó estére való őszi finomságod, ne légy rest gyorsan elkészíteni. Recepteket tudunk ajánlani hozzá!

Sült gesztenye – alaprecept

Hozzávalók:

  • Gesztenye (ha lehet, friss)
  • Víz

Így készítsd:

A legjobb, ha friss gesztenyéből készíted. A „gesztik” korát úgy ellenőrizheted, hogy vízbe beleteszed őket, és figyeled, hogyan „viselkednek”. A fiatal példányok az edény alján, az idősebbek a tetején úsznak majd. Mielőtt a gesztenyék a sütőbe kerülnek majd, vagdosd be őket. És az sem árt, ha néhány órán keresztül vízben áztatod őket. Ha megvan, egy alufóliával bélelt tepsibe sorakoztasd fel őket és mehetnek is sülni, kb. fél órára, 220 °C-ra. Hogy ne száradjanak ki a gesztenyék, egy edénybe engedj vizet és tedd ezt is a sütőbe.

Ha főzéssel készítenéd a gesztenyét, az is megoldás lehet, ám így kevésbé lesz ízes, mintha sütöd.

+ 1 különlegesség
Sült gesztenye körtés „beütéssel”

Hozzávalók:

  • kb. fél kg gesztenye
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál vaj
  • 2 teáskanál körtedzsem
  • Só, bors (lehetőleg frissen őrölt)

A gesztenyéket bevagdossuk, egy edénybe tesszük, és vízzel felengedjük, úgy, hogy a víz ellepje. Feltesszük a tűzre, és a forrástól számított 4 percig főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és meghámozzuk. A többi hozzávalót egy serpenyőben összekeverjük, és néhány percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az egészben hagyott vagy félbevágott gesztenyéket. Néhány perc alatt barnára sütjük és már kész is. Hús mellé köretnek, esetleg saláta alapanyagaként is megállja a helyét.

Címkék: csemege, gesztenye, nasi, sült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.