Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 11. 10:56, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Nyáron sem tétlenkednek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE tagjai. Versenyek és edzőtáborok zajlanak a nyár folyamán, hogy az őszi versenyszezonban minél sikeresebben szerepeljenek a sportoló fiatalok.

A strandbirkózás várhatóan felkerül a nyári olimpiai programba, mert egyre népszerűbb a küzdősportolók körében, könnyen érthetőek a szabályok, bárhol űzhető, ezért a Magyar Birkózók Szövetsége is évek óta megrendezi az országos bajnokságokat egy három részből álló versenysorozat keretében.

Az első állomás idén Szentesen volt, ahol az U14-es korosztályban félegyházi fiú, Bátyai Dorián lett a bajnok a +55 kg-os súlycsoportban.

Dorián minden ellenfelét nagy fölénnyel győzte le, nem tudtak ellene pontot sem elérni. Bizakodva várhatja a Siófokon, majd a Lupa Beach-en megrendezendő következő fordulókat.

Tapodi Zsófia negyedik, Makra Benjámin pedig ötödik lett a saját kategóriájában.

Július második felében edzőtáborába vonul az egyesület apraja-nagyja. Siófokon tíz napon keresztül közösen készülnek más egyesületek versenyzőivel, többek között korondi, sporttársakkal, de Lengyelországból is érkezik egy népes csapat, több más hazai klub mellett.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.