Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2021. Július 11. 10:56, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Nyáron sem tétlenkednek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE tagjai. Versenyek és edzőtáborok zajlanak a nyár folyamán, hogy az őszi versenyszezonban minél sikeresebben szerepeljenek a sportoló fiatalok.

A strandbirkózás várhatóan felkerül a nyári olimpiai programba, mert egyre népszerűbb a küzdősportolók körében, könnyen érthetőek a szabályok, bárhol űzhető, ezért a Magyar Birkózók Szövetsége is évek óta megrendezi az országos bajnokságokat egy három részből álló versenysorozat keretében.

Az első állomás idén Szentesen volt, ahol az U14-es korosztályban félegyházi fiú, Bátyai Dorián lett a bajnok a +55 kg-os súlycsoportban.

Dorián minden ellenfelét nagy fölénnyel győzte le, nem tudtak ellene pontot sem elérni. Bizakodva várhatja a Siófokon, majd a Lupa Beach-en megrendezendő következő fordulókat.

Tapodi Zsófia negyedik, Makra Benjámin pedig ötödik lett a saját kategóriájában.

Július második felében edzőtáborába vonul az egyesület apraja-nagyja. Siófokon tíz napon keresztül közösen készülnek más egyesületek versenyzőivel, többek között korondi, sporttársakkal, de Lengyelországból is érkezik egy népes csapat, több más hazai klub mellett.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 15:21, szerda | Helyi sport

Lúdas Matyi futama - utcai futóverseny

A Jogging Plus Sportegyesület harmadik alkalommal rendezte meg a XXI. KISKUNFÉLEGYHÁZI LIBAFESZTIVÁLON a LÚDAS MATYI futama – utcai futóversenyt 2021. szeptember 11-én.

2021. Szeptember 13. 21:47, hétfő | Helyi sport

Feltámadt a Koppányok Tűzmadara

2021. szeptember 5-én a Kiskunfélegyházi Parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a Tűzmadár Versenysorozatának harmadik fordulóját, amely egyben a sorozat döntő versenye is volt

2021. Szeptember 13. 08:47, hétfő | Helyi sport

Megkezdődött az őszi versenyszezon a birkózóknál

Szentesen rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Szabadfogású Diákolimpia Országos Döntőre jutottak be a legjobbak.

2021. Szeptember 08. 17:49, szerda | Helyi sport

Aranyérem Ábrahámhegyen egyéniben és csapatban egyaránt

Szeptember 5-én rendezték meg a X. Ábrahámhegyi Rövidtávú Triatlon Versenyt melyen a 3K Sportegyesület két versenyzője – Fricska Fanni és Fricska Anna – vett részt.