Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Június 14. 09:05, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Sportrendezvénnyel indult a vakáció

Sportrendezvénnyel indult a vakáció

Balla László alpolgármester, az 5. sz. választókörzet önkormányzati képviselője június 13-án játékos sportvetélkedőre invitálta az érdeklődőket.

A Bajcsy-Zs. utcai játszótéren tartott rendezvényre nagyon sokan ellátogattak és szerencsére az idő is kegyes volt a szabadtéri programhoz.

- Sajnos az elmúlt időszak nem kedvezett a programok szervezésének, holott a városlakók már megszokták, hogy Kiskunfélegyházán szinte nincs is olyan hétvége, melyen ne lenne valamilyen rendezvény, sportesemény legyen szó őszről, tavaszról, nyárról vagy télről. Szinte 3 hónap telt el azóta, hogy komoly korlátozások köré szorult életünk – nyilatkozta Balla László alpolgármester, aki pár szóban elmondta azt is, hogy miként láttak neki a szervezésnek.

- Én minden évben az utolsó tanítási napot követő hétvégén szoktam megszervezni a Tréfás Békás Forgatag néven ismertté vált rendezvényt. Azonban a jelen állapot szerint országszerte még nincs engedély az ilyen típusú program megszervezésére, így egy játékos nyárindító sportvetélkedőre, sportrendezvényre hívtam az érdeklődőket. Kezdeményezésemet nagyon sokan támogatták, így például a Gazdatej és a Marillen Kft. felajánlásának köszönhetően csemegével – fánkkal, kakaós-, diós és lekváros palacsintával - is tudunk szolgálni az idelátogatóknak. Az édességek elkészítésére pedig immáron sokadik alkalommal vállalkozott Illés Gyula és Kovács Károly, akiknek a neve már garancia a finom falatokhoz. A sportrendezvényhez az eszközöket Salma Betti a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány vezetője biztosította, de nagyon nagy segítséget nyújtott a Kossuth Iskola vezetősége is a mosdó és különböző helyiségek higiéniájának megteremtésében – részletezte az alpolgármester.

A 10-13 óráig tartó rendezvényen a gyerekek különböző játékokat - pl. trambulin, gokart - próbálhattak ki, de célbadobó-verseny is színesítette a programok sorát.
A helyszínre érkezőknek a belépő egy gyermekrajz volt, melyet bármilyen technikával el lehetett készíteni a „Városunk 2020” témájában. Az alkotásokból pedig kiállítást rendeztek a játszótér deszkakerítésén, hogy mindenki megcsodálhassa őket.

- Szerettük volna kárpótolni a gyerekeket az elmúlt időszak nélkülözései miatt, hiszen iskolába sem mehettek, a közösségi élményeik pedig a minimumszint alá csökkentek. Úgy érzem ezzel a rendezvénnyel sikerült egy gondtalan, vidám napot biztosítani mind a gyerekek, mind pedig a szülők, nagyszülők számára – összegezte a kellemes hangulatú délelőtti programot Balla László alpolgármester.

(Képek: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.