Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Augusztus 09. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Spórolós ötletek nyaralásra

Spórolós ötletek nyaralásra

A rutinosak tudják, hogy az előzetes kalkulációnak legalább kétszerese lesz az összeg, amit a végén kifizetünk a pihenésért.

A rutinosak tudják, hogy az előzetes kalkulációnak legalább kétszerese lesz az összeg, amit a végén kifizetünk a pihenésért.
Íme pár tipp, amivel sokat spórolhatunk.

Foglaljuk le előre a szállodai szobát (akár Interneten, akár telefonon), a legdrágább tarifát ugyanis akkor számítják fel, ha csak „beesünk” az utcáról.

Ha Horvátországba készülünk, ne a határon váltsunk pénzt! Ez ugyan jóval kényelmesebb minden más megoldásnál, de a váltási árfolyam általában itt a legrosszabb!

A szállodákban az ár tartalmazza a reggelit is. Használjuk ki! Együnk bőségesen, így a városnézés során beérjük majd egy olcsóbb szendviccsel is.

Tévhit, hogy ha utazási irodánál foglalunk, mindenképpen drágább lesz a szobaár, ugyanis az irodák legtöbbször kedvezményes árakat kapnak a szállodáktól.

Érdeklődjünk az ingyenesen megnézhető látványosságok felől. Teljes városnézéseket lehet úgy lebonyolítani, hogy egy fillért sem fizetünk a belépőjegyekért. Ha belföldön kirándulunk, érdemes felkeresni a helyi Tourinform irodákat, ahol segítséget kaphatunk.

Ha van euró alapú bankkártyánk, olcsóbban juthatunk készpénzhez a nyaralás alatt.

Országa válogatja, de a legtöbb helyen nyugodtan ehetünk az utcán. Az utcai étkezdék nemcsak olcsóbbak a hagyományos éttermeknél, de legtöbbjükben az étel is frissebb.

Mindig legyen nálunk ásványvizes flakon, és az ivókutaknál töltsük újra.

Alkudozzunk, kérjünk árkedvezményt a szállodáknál és az utazási irodáknál is, manapság égető szükségük van a turistákra, és ezt ügyesen ki lehet használni.

Vásároljunk közlekedési kártyát, a legtöbb európai nagyvárosban nemcsak a helyi közlekedési eszközöket használhatjuk ezekkel, hanem éttermekben, szórakozóhelyeken és múzeumokban is kedvezményeket kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).