Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2015. Április 17. 13:44, péntek | Belföld
Forrás: police.hu

Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset ORFK Kommunikációs Szolgálat

Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset ORFK Kommunikációs Szolgálat

Befejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés.

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 1393 email érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány – szerencsére elenyésző számban. Volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket.

A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt (2015. április 14-16 között) kétszázkilencvenezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Örömmel vettük, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 1200 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) túllépte a megengedett sebességet.

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Számítunk Önökre! A balesetmentes közlekedés közös ügyünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.