Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2015. Április 17. 13:44, péntek | Belföld
Forrás: police.hu

Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset ORFK Kommunikációs Szolgálat

Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset ORFK Kommunikációs Szolgálat

Befejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés.

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 1393 email érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány – szerencsére elenyésző számban. Volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket.

A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt (2015. április 14-16 között) kétszázkilencvenezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Örömmel vettük, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 1200 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) túllépte a megengedett sebességet.

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Számítunk Önökre! A balesetmentes közlekedés közös ügyünk!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.