Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 26. 05:49, vasárnap | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Sörkedvelőkből nem volt hiány

Sörkedvelőkből nem volt hiány

Sok érdeklődő volt kíváncsi az I. Félegyházi Sörfesztivál programjaira július 25-én, szombaton. A Kiskun Múzeum udvarán öt sörfőzde tizenhatféle söréből válogathattak az érdeklődők.

Sok érdeklődő volt kíváncsi az I. Félegyházi Sörfesztivál programjaira július 25-én, szombaton. A Kiskun Múzeum udvarán öt sörfőzde tizenhatféle söréből és a hozzájuk illő étel kavalkádból válogathattak az érdeklődők. A malomudvaron a Sorsocskák Mesevilága várta a gyermekeket.

A kézműves sörök között volt meggyes, BBQ-s, chilis, keserű csokis, sőt még banános is. A széles és nem mindennapi választéknak köszönhetően még azokat is rá lehetett venni a sörfogyasztásra, akik egyébként nem szeretik a „folyékony kenyeret”. A söriváshoz Ónodi Árpád, főszervező is kedvet csinált, hiszen a program során számos érdekes információt osztott meg a közönséggel a sörfőzésről, a sör kialakulásáról és történetéről.

Természetesen a kézműves sörök kóstolgatása közben jutott idő a kikapcsolódásra is. A hangulatfelelős a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, a Rocktábor ifjú zenészei, a Széljáró Balladás együttes és a Kártékony Blues formáció volt.

A délután folyamán a söröket is rangsorolták a közönségből kiválasztott zsűritagok. Az ízlelők döntése alapján a harmadik legfinomabb sör a Bader Sörfőzde meggyes söre lett, második lett a Legenda Sörfőzde Irish Stouth fantázianévre hallgató nedűje, még a legfinomabbnak járó elismerést a Monyo Sörfőzde Flying Rabbit (IPA) söre érdemelte ki. Egyébként ez volt az egyik legnagyobb alkoholtartalmú sör a fesztiválon.

A program során a rendezvénynek otthont adó Kiskun Múzeum is nyitott kapukkal várta a tárlatokra kíváncsi közönséget. Bárki – a rendezvény ideje alatt – bármikor körbejárhatta az állandó és időszaki kiállításokat egyaránt. Sőt, az I. Félegyházi Sörfesztivál tiszteletére az intézmény „A magyar sörfőzés emlékei” címmel kiállítást is berendezett az épületben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.