Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2021. Október 17. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Sokan ellátogattak az Őszi Virágünnepre

Sokan ellátogattak az Őszi Virágünnepre

Mint minden évben, idén is megrendezték Kiskunfélegyházán a virágvásárral egybekötött Őszi Virágünnepet.

Október 16-án délelőtt a Petőfi-tér és a Hattyúház előtti sétány is virágba borult. A szebbnél szebb virágzó és örökzöld növények között rózsát, sáfrányt, árvácskát, krizantémot, zsályát, tujákat, cserjéket, pozsgás növényeket is láthattak a nézelődők, és természetesen az ápolásukhoz, gondozásukhoz, vagy épp a betegségeik gyógyításához szükséges szereket is meg lehetett vásárolni.

A gyerekek is jól érezték magukat a forgatagban, hiszen bátran válogathattak a vicces tökfigurák között, az ügyesebbek pedig hazavihették a „nyersanyagot”, hogy aztán otthon maguk faragják ki Helloween-töküket.

A virágokkal roskadásig megpakolt standok mellett különféle kézműves portékákból is lehetett válogatni, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület könyvkínálatában is lehetett böngészni.

A szokásokhoz hűen ezúttal is kiállítást rendeztek a XI. Virágos Félegyházáért verseny résztvevőinek kertjeiről készült fotókból, melyeket bárki megcsodálhatott a délelőtt folyamán.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Őszi virágünnep

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok