Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 07. 20:51, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Sokan ellátogattak az Egészségnapra

Sokan ellátogattak az Egészségnapra

Nagy érdeklődés kísérte szeptember 5-én megrendezett Egészségnapot, melynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont.

Az ünnepélyes megnyitón a második születésnapját ünneplő Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a Védőnői Szolgálat dolgozói és az Egészséges Félegyházáért Egyesület tagjai nevében Tóth Katalin köszöntötte a megjelenteket.

- A Móra Ferenc Művelődési Központ már évek óta helyet ad és segíti az Egészségnapok megrendezését. Mire is szolgál egy egészségnap? Nagyon fontos, hogy ténylegesen is életünk részévé váljon az a szemlélet, ami segít megőrizni velünk született kincsünket: az egészségünket. Mi munkatársainkkal és még sok-sok szakemberrel ezen dolgozunk városunkban. A testi-lelki egészség megőrzésével kapcsolatos kezdeményezéseink nyitott szívekre és fülekre találtak itt Kiskunfélegyházán, ami nekünk óriási öröm és megtiszteltetés. Együtt jógázunk, „Nordic”-ozunk, lehet vízi tornázni, táncolni és a lelki egészség érdekében nyújtott szolgáltatásaink is rendkívül nagy az igény – mondta köszöntő beszédében Tóth Katalin a helyi egészségfejlesztési iroda vezetője.

Az Egészségnap lehetőséget adott az érdeklődőknek, hogy városunk elismert szakembereitől színvonalas előadásokat hallhassanak, jógaoktatókkal gyakorolhassák e mozgásforma elemeit, kóstolhassanak egészséges finomságokat, szűréseken vegyenek részt, konzultáljanak szakemberekkel. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szűrőbusza pedig már a kora reggeli óráktól a Korona utcai parkolóban várta a tüdőszűrésre érkezőket. Sajnos a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések felülírták a terveket és néhány program módosult, de Tóth Katalin ígéretet tett arra, hogy ezek egy későbbi időpontban, egy másik rendezvény keretei között majd megtartásra kerülnek.

Mivel dr. Ónodi Izabella sajnos egyéb kötelezettségei miatt nem tudott megjelenni az ünnepélyes megnyitón, így Tóth Katalin tolmácsolta gondolatait:
- Az egészség mindannyiunk közös kincse és sokak téves felfogása ellenére egyáltalán nem magánügy. Olyan társadalomban élünk, ahol minden ember ezer láthatatlan szállal kapcsolódik embertársaihoz, az egészséges életmódot is beleértve. Aki nem vigyáz saját testi épségére, feleslegesen terheli szervezetét, aki nem tartja be a járványügyi előírásokat, az megbetegedése esetén több tucatnyi ember fáradságos munkájára van utalva és a gyógyításra felépülő rendszer erőforrásait köti le nem önhibáján kívül. Ezért kérek mindenkit tisztelettel, különös tekintettel a világjárvány idején, hogy felelős állampolgárként ne tegye ki önmagát felesleges egészségkárosító terhelésnek, csökkentse káros szenvedélyeit, vegyen rendszeresen részt a kínálkozó szűrvizsgálatokon, éljen személyre szabott sportolási lehetőségeivel, így nevelje gyermekeit is és gondoljon embertársaira, akik önhibájukon kívül betegedtek meg, akik szívesen sportolnának, ha tehetnék és szívesen folytatnának egészséges életmódot, ha nem lennének folyamatos kezelésekhez jelenleg is kitéve. Kívánjunk gyógyulást azoknak, akik az egészségükért jelenleg is küzdenek. Kívánjuk egészséges életmódot azoknak, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy eddig elkerülte őket a komolyabb betegség.

A nap folyamán számos érdekes előadáson bővíthették tudásukat az érdeklődők például a véradás, a pszichológiai immunrendszer, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzési lehetőségei, a mentális egészségvédelem, a betegellátási rendszerek témakörében.

Az egészségvédelemmel kapcsolatos prevenciós és állapotfelmérő programok mellett még a csecsemő- és kisgyermek újraélesztésének gyakorlatát is el lehetett sajátítani.

A nap zárásaként pedig Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott érdekfeszítő, ám sok-sok humorral fűszerezett előadást a járványhelyzetről.

Címkék: egészségnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.