Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2011. December 20. 13:51, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sokakat álmukban ölt meg

Sokakat álmukban ölt meg

Megközelítette az ezret helyi idő szerint kedd reggelre a Fülöp-szigetek déli részét sújtó árvíz halálos áldozatainak a száma – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A vöröskereszt előző nap 900 főre becsülte az eltűntek számát, de a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, nem lehet tudni, pontosan hány ember tűnt el. A hatóságok elveszítették a fonalat. A legtöbb halálesetet – 579-et – Cagayan de Oro településről jelentették, a második legtöbbet – 279-et – Iliganból. Benigno Aquino államfő kedden ellátogat a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

A Washi trópusi vihar péntek éjjel csapott le Mindanao-szigetre. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső esett – annyi, mint máskor egy hónap alatt –, ami hirtelen áradásokat idézett elő. Sok embert álmában ölt meg a váratlan természeti csapás. Az árvíz és földcsuszamlások egész falvakat söpörtek el, hidak omlottak össze, és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 16:01, kedd | Külföld

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Koszovóban

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Koszovóban, hogy lassítsák a koronavírus terjedését az országban, így az ott lakók éjfél és hajnali öt óra között nem léphetnek az utcára

2021. December 07. 14:04, kedd | Külföld

Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában már a helyi közösségeken belül is terjed a koronavírus nemrégiben azonosított omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna

2021. December 07. 11:09, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 266,4 millió, a halálos áldozatoké 5,262 millió a világon

A világon 266 449 429 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 262 356 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

2021. December 07. 08:00, kedd | Külföld

Szigorodtak a beoltatlanokra vonatkozó korlátozások Ukrajnában

Ukrajnában hétfőtől életbe léptek azok a szabályozások, amelyeknek értelmében szigorodtak a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténkorlátozások a beoltatlanok számára.