Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 13. 05:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a héten

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a héten

Sok lesz a napsütés a héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 7-13 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Kedden sok lesz a napsütés. Legfeljebb északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Csütörtökön csak délen lesz többórás napsütés. Elszórtan várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső is. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben többnyire 23-28 fokig melegszik a levegő, míg délen 29, 30 fok is lehet.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A szél élénk, olykor erős lesz. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Szombaton sok lesz a napsütés, néhol alakulhat ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-15 fok lesz. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.