Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

A tarisznyaátadás és a búcsú gondolatai mellett a jeles esemény egyik kiemelkedő állomása volt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok megjutalmazása.

- Igyekszünk kerülni a sablonos szavakat (nagybetűs élet, felnőtté válás, megmérettetés, érettségi) de bizony ez a nap ezekre az élethelyzetekre emlékeztet bennünket. Mert az előttetek álló időszak a számot adásról szól, amely után bejárjátok a felnőtté válás útját és ha tetszik, ha nem, kikerültök a nagybetűs életbe. Most viszont még pár hétig még élvezhetitek középiskolás éveiteket, ahol eljutottatok ifjúságotok azon szakaszába, amikor lehetőségként egy hatalmas adományt kaptatok: magatok és társaitok megismerését, a tudást és erkölcsi értékeket. A gyermekkorhoz képest már érett fejjel tudjátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek és hová tartotok… - mondta dr. Kása Zsuzsanna igazgatónő, majd az oklevelek átadását megelőzően néhány szívet melengető gondolattal és értékes lelki útravalóval búcsúzott a ballagó diákoktól.

Az év diákja címet idén Cseklye Balázs kapta.

Balázs kimagasló tanulmányi eredményt mutatott, négy éven át kitűnő tanuló volt. Történelem OKTV versenyeken kimagasló eredményeket ért el. A Mathias Corvinus kollégium programban eredményes, aktív tagsággal dolgozott. Mind a humán, mind a reál tantárgyak tanulmányi versenyein kiváló eredményeket ért el. Angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát is szerzett. A Széphalom emlékplakett tulajdonosa, amit az országban csak 26 fő középiskolai diák érdemelt ki. Az irodalmi antológiai pályázat első helyezettje „Búcsú a nyári szerelmemtől” novellájával. Ezenkívül rengeteg szép vers is megmutatja munkásságát. Az iskolaújság szerkesztését folyamatosan, aktívan részvétellel segítette. Az iskola minden közösségi programjában segítő, támogató jelenléttel vett részt. Magatartása példamutató, viselkedése tisztelettudó. Osztálytársai és tanárai felé irányuló önzetlensége mindig irányadó volt mások számára is. Tudását, lelkesedését, lojalitását négy éven keresztül szakadatlanul kamatoztatta és a közösség javára fordította.

Kiemelkedő tanulmányi eredményük és közösségben végzett munkájuk alapján oklevélben részesültek: Borzai Viktória, Géró Milán, Kis Virág Dorottya, Kőfalvi Dorottya, Gombos Gréta, Hegedűs Boglárka, Szondi Boglárka, Jaksa Mirella, Kuklis Beáta, Laczkó Csilla, Gecse Brigitta, Németh Emese és Papp Laura.

A gimnáziumunk hírnevének öregbítésében szerepet vállaló diákok szintén oklevélet vehettek át az igazgatónőtől: Faragó Petra (nyitófotónkon), Kámán Ákos, Pál Zsófia, Nagy Laura, Sándor Zétény, Baráth Katalin, Bodor Noémi, Vidéki Csaba és Toldi Brigitta.

(Fotók: Cseh Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.