Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 22. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Sohasem késő!

Sohasem késő!

Így tárold a téli ruháidat helyesen!

Habár már lassan megyünk ki a tavaszból, meglehet, a Te téli ruháid még mindig arra várnak, hogy végre méltó helyükre kerüljenek és elkezdhessék jól megérdemelt „nyári álmukat”. Ha eddig lusta voltál őket elpakolni, vagy nem volt időd. Adunk néhány tippet a tárolásukhoz, ami talán meghozza a kedved a pakolászáshoz.

Jó, a tavaszi hónapokban még valahogy el lehet sumákolni a téli ruhák elraktározását, mert hátha megint jön a hideg idő, a hó, a fagy… (És valóban jól jöttek, az elmúlt hetek időjárására visszagondolva.) De a nyár közeledtével azért illene kicsit összekapni magunkat, és elővarázsolni a tavaly ősszel elpakolt könnyű, nyári ruhákat, topokat. Helyükre pedig bekerülhetnének a téli, őszi cuccok. Képzeld csak el, amikor a hidegebb idő beálltával újra felfedezed ezeket a rég elrejtett holmikat. Mintha a saját, külön bejáratú butikodban lennél.

Ha egy kis segítségre szorulnál…
… íme néhány rendkívül hasznos tanács a hűvösebb évszakokra szánt ruhaneműk tárolásához.

Alapos átkutatás!
Mielőtt a szekrénybe, mosásba kerülnének ezek a ruhák, alaposan kutasd át a külső, belső zsebeket, nehogy jövő ősszel bukkanj rá egy ott felejtett zsebkendőre, rágógumira, vagy a kedvenc ajakápolódra.

Irány a mosógép!
Ami idén rákerült egy-egy ruhadarabra, az nem fog eltűnni a szekrényben állva! Úgyhogy mielőtt „nyaralni” küldenéd a téli holmikat, mosd és vasald ki őket. Így az idei tél izzadsága, az apró hajszálak, bőrdarabkák, egyéb nem odavalók is eltűnnek a ruhából.

Csomagolj!
A bőrből és selyemből készült darabokat csomagold el selyempapírba, hogy elkerüld a gyűrődéseket, nyomódásokat.

Nem mindegy a hely!
Figyelj arra, hogy az elcsomagolt ruhák fénytől, párától védve legyenek. A nekik szánt hely legyen száraz, sötét, hűvös és tiszta. Így óvva vannak penésztől, szagoktól, molyoktól és a fakító fénytől.

Óvakodj a molyoktól!
Egy kis levendulavirág, levendulapárna segítségével tartsd távol a nem kívánatos molyokat a ruháidtól.

Tartsd távol a penészt!
Vegyél egy kis doboz sót és szúrj a csomagolás tetejére néhány lyukat, majd rakd be a szekrénybe, dobozva, ládába, ahol a ruhákat tartod. A só magába szívja a nedvességet, így megakadályozza a penészt.

Kerüld a műt!
A műanyag zacskók, tasakok, táskák, dobozok – melyek magukban tartják a nedvességet - helyett inkább vászontasakba, esetleg selyempapírba csomagold a pihenésre vágyó ruhadarabjaidat. A cipzárazható vákuumtasakok megóvják a portól, molyoktól, szagoktól. Ha pedig hirtelen nincs sem selyempapír, sem vászontasak kéznél, tedd a ruhákat újságpapírba, ideiglenesen az is megteszi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.