Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Július 31. 10:35, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak a mezőkövesdi takarékszövetkezetnél

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak a mezőkövesdi takarékszövetkezetnél

Négy ember ellen indult nyomozás a mezőkövesdi takarékszövetkezetnél történt sikkasztás miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Zákány Ágnes elmondta, hogy az ügyben kizárást kezdeményeztek, és így nem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség nyomoz, hanem az eljárás lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki. A helyettes szóvivő hozzátette: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgál egyes szerződéseket, a kárérték megállapítása folyamatban van.
A Blikk szerdai számában írt arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden működő takarékszövetkezet négy dolgozója nem létező emberek nevére több hitelszerződést kötött. A napilap úgy tudja, eddig nagyjából 1500 esetre derült fény, a kárösszeg pedig egymilliárd forint körüli is lehet.
A gyanúsítottak az előzőleg felvett hitelt a következő fiktív kölcsönből törlesztették. A szerződő felek kivétel nélkül kitalált személyek voltak, az irataikat fénymásolóval gyártották. A rendőrök a nyomozás során megpróbálták lefoglalni az elsikkasztott pénzt a gyanúsítottaktól, de egyiküknek sem volt néhány millió forintnál több megtakarítása. Védekezésük szerint csak azért csaltak, hogy a központban azt lássák, hogy jól dolgoznak - írja a Blikk.
A lap szerint az egyik gyanúsított a rendőröknek azt mondta, a remélt lottónyereményből akarták visszafizetni az elcsalt pénzt. A nyomózók a házkutatás során bukkantak rá arra a nyilvántartásra, amelyben a kitalált emberek pénzügyeit vezették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.