Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 19. 07:34, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Sikerrel vette a vb-selejtezőt a futsalválogatott

Sikerrel vette a vb-selejtezőt a futsalválogatott

Frank Tamás együttese kétgólos vereséget szenvedett az oroszoktól, de így is másodikként zárta a gyöngyösi vb-selejtezőt, és bejutott a playoff-körbe.

A kazahok elleni győzelem és a lettek elleni döntetlen után már az oroszok elleni zárómeccs előtt biztossá vált, hogy a mieink továbbjutnak a vb-selejtező csoportból, a lett-kazah összecsapás ugyanis 2-2-es döntetlennel ért véget. Az oroszok ellen így már a csoportelsőség volt a tét, ám a mieinknek nem sikerült bravúrt elérniük, 4-2-es vereséget szenvedtek.

Az oroszok a 3. percben egy furcsa góllal szereztek vezetést: válogatottunk játékosai egy akció végén leálltak, mert úgy gondolták, szabálytalanság történt, a játékvezetők azonban nem jeleztek, a vendégek pedig könnyedén találtak a kapuba. A gól megfogta a mieinket, az oroszok nagy fölényben játszottak, és a szünetig két újabb gólt szerezve, 3-0-ra elhúztak.

A második félidőben alaposan megváltozott a játék képe, feljavult a teljesítményünk, helyenként varázslatos futsalt mutattak be a csapatok. A 30. percben Tóth Szabolcs tökéletes átadása után a kilépő Harnisch Ákos ballal, 10 méterről a felső sarokba vágta a labdát, megszerezve a szépítő találatot. Bő három perccel a vége előtt lehoztuk a kapusunkat, és emberelőnyben támadtunk, s a 39. percben egy pontos centerezés után Dróth Zoltán megverte védőjét, majd közelről a kapuba lőtt. Az utolsó pillanatokban - szintén emberelőnyben - a döntetlenért támadtunk, végül az oroszok a dudaszó pillanatában bevették az üres kapunkat, és beállították a 4-2-es végeredményt.

„Alaposan elhibáztuk az első félidőt, de nagyon örülök annak, hogy ebből fel tudtunk állni, és izgalmas mérkőzést játszottunk az oroszokkal. Bár a játék képet alapján a döntetlen nem lett volna igazságos, bátor játékunknak köszönhetően igen közel állunk a bravúros pontszerzéshez” – nyilatkozta a lefújás után Frank Tamás szövetségi edző.

Oroszország-Magyarország 4-2 (3-0)

Gólszerző: Abramov a 3., Cirilo a 7., Majevszki 18., Szergejev a 40., ill. Harnisch a 31., Dróth a 39. percben

Magyarország: Pallai Gábor - Németh Péter, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Lovas Norbert

Cserék: Reveland Zoltán, Tóth Szabolcs, Csopaki István, Simon Zsolt, Harnisch Ákos, Dávid Richárd, Trencsényi János

A vb-selejtező torna végeredménye:

1. Oroszország 9 pont

2. Magyarország 4 pont

3. Lettország 2 pont

4. Kazahsztán 1 pont

A playoff-kör sorsolását február 11-én, a horvátországi Európa-bajnokságon rendezik meg, a csapatok március-április folyamán két mérkőzésen döntik el a vb-részvétel jogát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.