Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Október 25. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: mezge.hu

Sikeresen szerepeltek a mezgés diákok a pék hagyományőrző és pozsonyi kifli készítő versenyen

Sikeresen szerepeltek a mezgés diákok a pék hagyományőrző és pozsonyi kifli készítő versenyen

Október 13-án A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában került megrendezésre a XVII. Pék Hagyományőrző, V. Pozsonyi kifli készítő, II. Mézeskalács-díszítő és I. Kézi Konyakmeggy-készítő Verseny

A Pék Hagyományőrző versenyen Molnár Laura és Szabó Imre 3/11/P osztályos tanuló indult további 9 másik csapattal egyetemben, ahol szóbeli és gyakorlati feladatokban történt a megmérettetés. A szóbeli feladat keretein belül egy szakmatörténeti kutatómunkát kellett végezniük, melynek témája a kovász volt. A gyűjtőmunka eredményét a bizottságnak szóbeli bemutatással prezentálniuk is kellett. Ezek után következett a gyakorlati feladat, ahol a kis csapatunknak 3 óra állt rendelkezésre, hogy 5 darab matyó perecet és 30 darab rongyos kiflit készítsenek el, majd 20 perc alatt a termékeknek megfelelően az asztalt is fel kellet díszíteniük, illetve a termékeket tálalni. A pozsonyi kifli készítő versenyen Csapó Dávid 3/11/P osztályos tanuló indult további 10 versenyzővel együtt. Az ő feladata 20-20 db diós és mákos pozsonyi kifli elkészítése, majd feldíszített asztalon való kínálása volt. Ezeket a munkákat a bizottság értékelte és ez alapján Molnár Laura és Szabó Imre aranyérmet, valamint különdíjat kaptak a legjobb gyakorlati munkájukért, Csapó Dávid pedig bronzérmes lett. Gratulálunk a tanulóknak a sikeres helytállásért. A tanulók osztályfőnöke Szabó Nóra tanárnő, elméleti felkészülését Horváth Mária tanárnő, a gyakorlati felkészülésüket pedig Horváth Krisztián szakoktató (P&P Pékáru Kft.) segítette. Köszönet a Kiskun Múzeumnak a kutatómunkában nyújtott sok-sok segítségért, és Mindenkinek aki a felkészülésben és megjelenésben segítséget nyújtott!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 16:07, csütörtök | Helyi

Karácsonyi fúvószenekari hangverseny

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági- és Koncert Fúvószenekar 2019. december 21-én és 22-én 18 órakor rendezi meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

2019. December 12. 13:56, csütörtök | Helyi

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi újszülöttet.

2019. December 12. 13:16, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. December 12. 12:46, csütörtök | Helyi

Úszás és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2020. január közepétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás és a triatlon sportágak alapjait!