Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Sikeresek voltak sakkozóink a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóján

Sikeresek voltak sakkozóink a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóján

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóját, melynek idén is a lakiteleki Népfőiskola adott otthont.

A sakkozók augusztus 11-19. között felnőtt és gyermek kategóriában küzdöttek meg egymással. A minősítő- és gyermekversenyeken nyolcvanöten, a villámversenyeket is beleszámítva, a bejárókkal együtt, több mint százharmincan játszottak itt, áldozták idejüket kedvenc sportágunk gyakorlásának. A fő versenyen hatvanhat játékos nemzetközi minősítési pontokért is, a gyermekmezőny tizenkilenc résztvevője csak a díjakért, dicsőségért sakkozott. A versenyt külön programok, szabadidős tevékenységek is színesítették. A résztvevők játszhattak szimultán versenyen Sinka Brigitta Guines-rekorderrel, különféle csapat- és egyéni vetélkedőkön, villám-, rapid-, tandem- és egyéb sakk-játék mellett minigolf, futball, ping-pong stb. mérkőzéseken mérhették össze erejüket, ügyességüket. Mindezek tökéletesen hozzájárultak a világtalálkozó fő célkitűzésének, a magyarság összetartozás tudata erősítésének megvalósulásához is. A díjazottak serleggel, ajándékokkal és könyvcsomagokkal távozhattak.

Az Open verseny legjobbjai:
A világtalálkozó bajnoka, Lévay Sorin – Románia (Erdély/Szatmárnémeti) (7,5pont), 2. Simonyi Zoltán (7,-), 3. Juhász Bencze, 4. Darázs Zoltán (6,5-6,5p), 5.Kósa Jenő, 6. Pallag Gergely (6 – 6 pont).
Női: I. Szabó Nikita (4pt)

A gyermekverseny díjazottjai:
1. Ilonczai Levente Dávid (7pont), 2. Kertész Mátyás Ármin, 3. Égető
Tamás, 4. Virág Tamás (4,5 – 4,5 pont).
Lányok: 1. Bánszegi Borbála (3,5 pont), 2. Gyurkovics Noémi (3), 3.
Pilisi Ilona (2,5pont).

A találkozó egyúttal nyílt Bács-megyei egyéni- és csapatbajnokságnak volt meghirdetve. A díjazottak a megyei csapatok, illetve a csapatokban leigazolt, vagy ittlakó játékosok lehettek, akik a tabellákon elfoglalt helyezésük szerint az alábbiak:

Bács- Kiskun megye 2014. évi egyéni villámverseny bajnoka:
1. hely Keresztes Richárd (TÁKISZ SE Kecskemét), 2. Farkas Tibor
(Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), 3. Keresztes Zoltán (TÁKISZ SE Kecskemét).

Bács-Kiskun megye 2014. évi egyéni villámverseny női bajnoka:
Nagy Noémi (Félegyházi Honvéd /Csongrád)

Bács-Kiskun megye 2014. évi egyéni villámverseny ifjúsági bajnoka:
Miszler Levente (Tóth L. SE Kecskemét)

Bács-Kiskun megye 2014. évi csapat villámverseny bajnoka:
1. hely Tóth László SE Kecskemét, 2. TÁKISZ SE Km, 3. Félegyházi Honvéd TK., 4. Soltvadkerti TE.

Bács-kiskun megye 2014. évi egyéni bajnoka:
1. hely Kemény Csaba (Félegyházi Honvéd), 2. Kecskeméti Árpád (Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), 3. Retkes Péter (Röszkei SE/Kiskunfélegyháza).

Bács-Kiskun megye 2014. évi egyéni ifjúsági bajnoka:
Kecskeméti Árpád (Félegyházi Honvéd / Magyarkanizsa), 2. Retkes Péter (Röszkei SE/Kiskunfélegyháza), 3. Szekeres János (TLSE
Kecskemét).

Bács Megye 2014. évi egyéni ifjúsági női bajnoka:
Szekeres Orsolya (Félegyházi Honvéd).

Néhány további játékos a nagyon szerény megyei-küldöttségből, alábbiakban dicséretet érdemel, díjazás nélkül, nevük feltüntetésével:
Felnőttek: Donkó Mátyás (TÁKISZ SE Kecskemét) örökös-résztvevő (mind a tizenkilencszer játszott), valamint a Kiskunfélegyházi Honvéd TK-ból Tóth Kázmér és Bicskei Mihály. Az ifjúságiak között Tóth László és Hideg Ferenc Bendegúz (Félegyházi Honvéd) és Angebrandt Ákos (Kiskunhalasi Sakk Klub/Soltvadkert), Bozsóki Dániel (Soltvadkert), akik ha szerény eredménnyel is, de képviselték megyénket (is) a hivatalos versenyeken. A rendezvényen a legtapasztaltabb Dán Ferenc volt (1933.07 14.), aki 75 évvel idősebb, mint a legkisebb királylány: Ilonczai Dóra (2008.11.05)
A díjkiosztó-, záróünnepségen a résztvevők nagy örömére, Lezsák Sándorné igazgató asszony bejelentette, hogy a találkozó folytatódik. A jövő évben a jubileumi, XX. találkozóra is sor kerül, így a sokunk által megkedvelt sorozat nem szakadhat meg.

Seres László programvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.