Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 20. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: Bánki Horváth Mihály

Sikeres tanévkezdés a Közgében

Sikeres tanévkezdés a Közgében

Megújulást hozott a szeptember a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumnak.

Az iskola fenntartójának, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumnak köszönhetően a frissen festett, régi fényét visszanyert épületben az emelkedő tanulólétszám és a mindennapos testnevelés igényei miatt új tornaszobát avattak. A megújulás azonban nemcsak az infrastrukturális fejlesztésben mutatkozik meg. Az új, szakgimnáziumi forma még magasabb követelményeket állít a megbízhatóságáról, minőségi oktató-nevelő munkájáról ismert tanintézmény elé. Egyszerre válik hangsúlyossá a felsőoktatási tanulmányokra és a későbbi sikeres munkavállalásra való felkészítés. Erre a megújult szerepkörre szemlátomást nagy az igény, az iskola tanulólétszáma az elmúlt két tanévben majd háromszáz fővel növekedett! A példa nélküli népszerűség mögött természetesen racionális okok állnak. A gazdaság lendületbe jöttével a piac szinte keresi a munkába állítható, korszerű ismeretekkel felvértezett, jól képzett fiatalokat. A Közgé ennek a kihívásnak ideálisan megfelel. Az idei tanévtől az érettségizők újra OKJ szakmát is kapnak az érettségi mellé. Az erre épülő szakképzésben ráépülésként újabb emelt szintű szakképesítést szerezhetnek, amit még - élve a második szakképesítés megszerzésével - egy másik ingyenes OKJ végzettséggel is megkoronázhatnak. Ha figyelembe vesszük, hogy a Közgé szakmai kínálata hagyományosan a versenyszféra és az államigazgatás által keresett ütős szakképesítésekből áll: államháztartási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási- és bérügyintéző, logisztikai ügyintéző, irodai titkár, vállalkozási mérlegképes könyvelő, kis- és középvállalkozások ügyvezetője I-II., akkor rögtön érthetővé válik az óriási érdeklődés.
Olyan jövőképet kínál az idén 55 éves iskola, amely egyaránt vonzó a továbbtanulásra törekvő diákoknak, a szülőknek és a jövő munkatársait kereső cégeknek is. Tovább emeli népszerűségét, hogy képzéseivel egyformán keresett a nyolcadik osztályt elvégző, minőségi, hasznosítható tudásra vágyó fiatalok és az érettségizett felnőttek között is. Az iskola történetében példa nélküli és mindenképp a képzések naprakészségét és színvonalát jelzi, hogy az érettségizett tanulók száma immár meghaladta az érettségi előtt álló évfolyamokét. Az iskola ezt az általános bizalmat elsősorban mindennapi működésével: tanulóközpontúságával, érdekes és változatos közösségi programjaival, az általa kínált jövőképpel érdemelte ki; a híres közgés odafigyeléssel, ami miatt annyi szülő küldte ide gyermekeit az elmúlt több mint ötven évben is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.