Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Két vadászgéppel vettünk részt egy légiharc-kiképzésen, amikor vészjelzést kaptam, hogy a hajtóművel baj van. Azonnal befejeztük a gyakorlatot, és változtatott manőverrel a kecskeméti bázis felé fordultunk.

Fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Molnár Tibor őrnagy, aki nemrég vészhelyzetből mentett meg egy Gripent.

 

Szerinte a svéd vadászgép vezérlő rendszerét dicséri, hogy ilyenkor még működik, de korlátozott formában, ami a leszálláshoz elég. Ha ez nem így lett volna, magára kellett volna hagynia a „Griffet.” Társa végig mellette repülve figyelte a külső jeleket, hogy azonnal tájékoztathassa, ha valami rendkívüli történne. Molnár Tibor őrnagy a sikeres leszállást követően a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Hazáért kitüntető címet kapta meg Hende Csabától – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat. (rá)

Címkék: vadászgép

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 17:04, hétfő | Belföld

Hatszáz bálát gyújtott fel Vasban

Elfogtak és gyújtogatással gyanúsítanak a rendőrök egy férfit, aki miatt hatszáz szalmabála égett le október 15-én a 8-as főút mellett Duka község közelében

2021. Október 18. 16:02, hétfő | Belföld

Bozótvágóval ölte meg két ismerősét is

Befejezték a rendőrök a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki januárban megölte két ismerősét Szegeden.

2021. Október 18. 14:01, hétfő | Belföld

Az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - tájékoztatta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) hétfőn az MTI-t.

2021. Október 18. 11:06, hétfő | Belföld

Több késszúrással megöltek egy férfit Fejér megyében

Több késszúrással megöltek egy férfit Fejér megyében vasárnap - közölte a rendőrség a honlapján.