Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.

A februári versenyek sorozata Kunszentmiklóson kezdődött, Nyílegyenes Íjász Klub Történelmi Örömíjász Teremversenyén, amely jó felkészülést jelentett az Országos Bajnokságokra. Itt Dürgőné Kovács Piroska és Dürgő Csaba képviselte a szakosztályt. Piroska 83%-os teljesítményével a 2. helyen, Csaba 75%-kal a 7. helyen végzett az igen erős mezőnyben.

Február második hétvégére Pécs lett a magyar íjászat fővárosa, hiszen itt rendezték meg a Történelmi és a 3D Országos Bajnokságokat. Az előző heti versenyszerű edzés jót tett a cibakházi Fénypárducoknak, hiszen a Történelmi Országos Bajnokságon kategóriájukban mindketten a dobogó legfelső fokára állhattak. Dürgőné Kovács Piroska 84%-kal Országos Bajnok lett és első osztályú minősítést lőtt. Férje Dürgő Csaba szintén 84%-kal, szintén Országos Bajnok lett és másodosztályú minősítést lőtt.

Másnap a 3D Országos Bajnokságon Piroska az előkelő negyedik, Csaba pedig a tizedik helyet szerezte meg.

2020. február16-án Dunaújvárosban a Scorpion Winter Challenge-nek nevezett versenysorozat harmadik fordulóján négy fővel vettek részt a Fénypárducok. A versenyen három érmet gyűjtöttek, Vasné Köteles Anita és Bencze László arany, Törteli Anikó ezüst érmet szerzett. Vas Tibor kilencedik lett kategóriájában.

A februári versenyek sorozata 2020. február.29-én folytatódott Tiszaföldváron az Aranyhegy Íjászok téli teremversenyén. Itt két körben 12 célt kellett meglőni a versenyzőknek. A barátságos hangulatú megmérettetésen Vasné Köteles Anita az 1. helyet, Vas Tibor a 3. helyet szerezte meg korosztályában.

A Fénypárducok támogatói:
• Integrál ZRT.
• Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium
• Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

További információk:
A Facebookon: https://www.facebook.com/fenyparducok/
Weboldalunkon: http://fenyparducok.hu/index.php

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:23, kedd | Helyi sport

Aranyhegy Teremíjász Versenyen a Koppányok

2020. február 29-én Tiszaföldváron az \"Aranyhegy Íjászok\" által rendezett történelmi teremversenyen mérették meg magukat a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.