Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 08. 19:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

Séta a dinoszauruszokkal - A showműsor visszatér Budapestre

Séta a dinoszauruszokkal - A showműsor visszatér Budapestre

A BBC díjnyertes sorozatán alapuló előadás, a Séta a dinoszauruszokkal jövő tavasszal visszatér Magyarországra.

A világszerte több mint kilencmillió nézőt vonzott produkció 2019. április 19-től 21-ig négy alkalommal lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

Az előadássorozat júliusban az Egyesült Királyságban kezdi meg utolsó turnéját. A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legmodernebb technológiát felhasználva lesz látható - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A produkció a dinoszauruszok fejlődésének változásait mutatja be a legújabb tudományos kutatások eredményeit is hasznosítva. A Séta a dinoszauruszokkal - Az igazi élmény című, több mint másfél órás műsor a dinoszauruszok evolúcióját, a lények egymáshoz való viszonyát mutatja be.

A dinoszauruszok 200 millió éves korszakából kilenc faj mutatkozik be: az előadáson látható a Tyrannosaurus Rex, a Plateosaurus és a Liliensternus a triász korból, a Stegosaurus és az Allosaurus a jura korból, továbbá a Torosaurus és a Utahraptor a kréta korból. A legnagyobb teremtmény, a Brachiosaurus 11 méter magas és 17 méter hosszú az orrától a farkáig, megépítése ötven ember, köztük mérnökök, szerelők, bőrdíszművesek, művészek, festők és robotszakértők egy éven tartó munkájának eredménye.

Jövő áprilisban 19-én, pénteken és 21-én, vasárnap egy-egy alkalommal, 20-án, szombaton pedig két időpontban lesz látható a show Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.