Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2011. Július 31. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Selmeczi: a vártnál is alacsonyabb a reálhozam

Selmeczi: a vártnál is alacsonyabb a reálhozam

Csaknem kétszázezer forinttal több maradt volna egy átlagos magán-nyugdíjpénztári tag számláján, ha a kockázatos befektetések helyett államkötvényeket vásároltak volna a kasszák – mondta Selmeczi Gabriella.

A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja szerint a sajtóban terjedő 76 ezer forintnál valójában még alacsonyabb lesz a kifizetendő átlagos reálhozam összege. A fideszes politikus úgy véli, ha fennmaradt volna a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer, akkor a kifizetések megindulása után nem lett volna meg a teljes fedezet a nyugdíjakra. Selmeczi Gabriella azt mondta a lapnak, hogy a 76 030 forint egészen pontosan a kifizetések átlaga lesz, amelyben nemcsak a reálhozam, hanem a kiegészítő tagdíjak is benne foglaltatnak. A végleges adatok ismeretében sajnos azt fogjuk majd látni, hogy ennél is kisebb az az átlagos reálhozam, amelyet az emberek kézhez kapnak. Természetesen ez azt jelenti, hogy egyesek ennél sokkal többet kapnak majd, de jóval többen lesznek azok, akik még az átlagnál is kevesebbet. Az már biztos, hogy csaknem 600 ezer ember egyetlen fillér reálhozamot sem kap majd, azt pedig nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy nagyon kevesen nagyon jól, viszont nagyon sokan viszonylag rosszul vagy nagyon rosszul jártak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal. Azt sem szabad elfelejteni Selmeczi Gabriella szerint, hogy aki kötelezően vagy önként átlépett a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe, az az öregségi nyugdíjának a 25 százalékát elveszítette.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 15:00, kedd | Belföld

Körözési toplistás bűnözőt fogtak el Gyöngyösön

Magyarország ötven legkeresettebb bűnözőjének egyikét fogták el Gyöngyösön - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

2021. December 07. 12:00, kedd | Belföld

Engedély nélkül tartott fegyvereket a gyenesdiási lövöldöző

Több fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül otthonában az a férfi, aki hétfő este több lövéssel megsebesítette feleségét, majd végzett magával

2021. December 07. 09:39, kedd | Belföld

Meghalt 224 beteg, 4311 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Meghalt 224, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4311 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. December 07. 08:34, kedd | Belföld

Rálőtt a feleségére, majd végzett magával egy férfi

Súlyosan megsérült egy nő hétfő délután Gyenesdiáson, miután többször is rálőtt a férje, aki később végzett magával - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.