Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 23. 18:07, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Segítséggel buktak le a csalók

Segítséggel buktak le a csalók

Bejelentések alapján leplezte le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a tűzifacsalókat.

Több állampolgári bejelentés alapján indított „forró nyomon” telefonos próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az akció eredményre vezetett, illetve hozzájárult a tűzifával illegálisan üzérkedők leleplezéséhez. Az újabb visszaélések elkerülése érdekében a vásárlókra veszélyes adatokat természetesen haladéktalanul közzéteszi a hivatal, valamint továbbra is kéri a lakosság támogató együttműködését, elővigyázatos hozzáállását a tűzifacsalókkal szembeni küzdelemben.

A Nébih több lakossági bejelentést kapott egy közösségi oldali hirdetés kapcsán, amelyben a hirdető tűzifa-végkiárusítást ajánlott az érdeklődők figyelmébe, mégpedig rendkívül kedvező áron, Magyarország egész területére. Az irreálisan csalogató ajánlat kapcsán különösen gyanúsnak találták a bejelentők, hogy a hirdető azonnali előreutalást kért arra hivatkozva, hogy az irodájukat éppen felújítják, de így is szeretnék a megrendeléseket soron kívül teljesíteni.

A jelzések alapján a Nébih erdészeti felügyelője szintén leadta telefonos megrendelését és hamarosan meg is kapta a számlaszámot sms-ben, amire utalnia kellett volna a pünkösd hétfői szállítás érdekében.

„A csalók nagyon kedvesek voltak, eljátszották, hogy a rendelés minden adatát felveszik, minden kérdésre türelmesen és kedvesen válaszoltak. A bizalom erősítése érdekében Hegyi Balázs nagyon kedves hangú „felesége” Tóth Laura nem sokkal a megrendelés után vissza is hívta az erdőfelügyelőt. Miután a kolléga azonosította magát, a hívást megszakították és többé nem voltak elérhetőek” – olvasható a Nébih közleményében.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a +36-20-492-0492 telefonszámon, a 11600006-00000000-95177458 számlaszám megadásával csalók hirdetnek akciós tűzifát, ezt a szolgáltatást semmiképpen ne vegyék igénybe!

A Nébih a próbavásárlások során birtokába jutott adatok és információk alapján a szükséges intézkedéseket megteszi, egyúttal köszöni a bejelentőknek, hogy elősegítették mások megkárosításának megelőzését.

Címkék: csaló, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.