Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 02. 12:04, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Segítőkutyáknak segítettek - Egymillió forint gyűlt össze

Segítőkutyáknak segítettek - Egymillió forint gyűlt össze

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet egyik fő célja a fogyatékossággal élő emberek érdekképviselete és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal.

Idén őket segítette a JOY-Tündér, a JOY magazin jótékonysági programja, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO-t támogatták az olvasók. Az akció keretében egymillió forint gyűlt össze.

A Marquard Media és a JOY magazin képviseletében Balogh Edina főszerkesztő adta át az összegyűjtött egymillió forintot Mányik Richárdnak, a NEO elnökének és Loványi Eszternek, az egyesület munkatárásnak. Az átadón a segítőkutyákat a golden retriever, Mák és a még tanonc Mokka kutyus képviselte. A befolyt összeget segítőkutyák képzésére, támogatására és szemléletformáló programok megvalósítására szeretnénk fordítani.

„Küldetésünk a szemléletformálás is, az, hogy a társadalom megismerje, elfogadja és partnerként kezelje a fogyatékkal élőket” – fejtette ki Mányik Richárd, és hangsúlyozta, ehhez nagyon fontos, hogy óvodákba, iskolákba, munkahelyekre látogathassanak el a kutyáikkal. „Erre szerencsére nagy igény mutatkozik, az ilyen programoknak viszont költségei vannak. A JOY felületein megjelent cikkek révén nemcsak az üzenetünket tudtuk sokakhoz eljuttatni, de az olvasóktól kapott támogatásnak köszönhetően újabb iskolákba, még több gyerekhez mehetünk el. Segítőkutyáink a JOY Tündér révén pedig kicsit „belekóstoltak a sztárok életébe”, és örömmel láttuk, hogy ebben is megállják a helyüket.”

A NEO-t egy hallás-, látás-, mozgássérült-segítőkutya gazdákból álló, nagy álmokkal teli kis baráti társaság alapította hét évvel ezelőtt, ma már 50 önkéntes segíti aktívan az egyesület működését. A NEO számos célkitűzése között a segítőkutyák képzése, állatasszisztált terápiák és óvodai, iskolai, munkahelyi érzékenyítők szervezése a fő feladat. A hitvallásuk szerint belülről motivált csapat „együtt, egymásért, másokért” tevékenykedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére