Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 11. 12:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Hírhatár

Se só, se cukor: több a moslék

Se só, se cukor: több a moslék

Januártól a bölcsődei étkezés naponta 360, az óvodai 361, az általános iskolai 441, a középiskolai 480 forintba kerül tízóraival, ebéddel és uzsonnával. Ami nem lenne baj, ha elégedettek lennének.

Januártól a bölcsődei étkezés naponta 360, az óvodai 361, az általános iskolai 441, a középiskolai 480 forintba kerül tízóraival, ebéddel és uzsonnával. Ez havonta 8-10 ezer forintos kiadást jelent a családoknak. Ami nem lenne baj, ha elégedettek lennének. Csakhogy nem azok. A legtöbben most arra panaszkodnak, hogy a téli szünet után eltűnt a só az ételekből.

– Iskoláskorú fiam arra kért, hogy ne kelljen ezt az ételt megennie, mert annyira ehetetlen. Kitalálta, hogy tanítsam meg főzni, ha nekem nincs időm mindennap meleg ételt készíteni, mert inkább készít magának ebédet- mondta a délmagyar.hu-nak az egyik szülő.

– Rakott zöldséget kaptak a gyerekek a bölcsődében. A lányom korábban mindig repetázott az ételekből, most viszont sem ő, sem a többiek nem ették meg, annyira íztelen volt – panaszkodott Ágnes. Pedig éppen a legkisebbek menüjére volt eddig a legkevesebb panasz. Napok óta viszont annak nagy része is a moslékban köt ki – a váltás óta nem eszik meg még a jó étkű gyerekek sem.


Csínján kell bánni a cukorral – az etalonnak számító „menzatea" például így már ihatatlanná vált. A sózással még nagyobb bajok vannak. A törvény iskolások esetében a napi sómennyiséget 3,5–6,6 gramm között szabja meg, bölcsődések és óvodások számára azonban a három étkezésre összesen 2 gramm sót engedélyez. Csakhogy ennek fele mindig benne van már a tízóraira és az uzsonnára kínált péksüteményekben, felvágottakban, tehát a főtt ételben kellett leszorítani a sómennyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.