Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2014. December 01. 09:22, hétfő | Helyi
Forrás: -szerk.-

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A hét ünnepei:
Szerda: Xavéri Szent Ferenc áldozópap. E

1) Hétfőtől az adventi időszakban reggel fél 6-tól szentségimádás keretében imádkozzuk az Isteni irgalmasság rózsafűzért, 6 órakor pedig a hajnali szentmisék kezdődnek.
2) Hétfőn az esti szentmise után Biblia-órát tarunk az oldalkápolnában, Kedden az esti mise után Filmklub. Szerdán az esti szentmise után Felnőtt katekézis. A programokra szeretettel várjuk a kedves testvéreket.
3) Csütörtökön első csütörtök lesz, betegeinket otthonaikban felkeressük.
4) Pénteken első péntek lesz 24 órás szentségimádással.
5) Kedden és Pénteken 9-től 11-ig Karitász vásár van a Jókai utca 1. alatt.
6) A templomunkban elindult a tartós élelmiszer gyűjtés melyet a kihelyezett kosarakban vagy a sekrestyében és a plébánián adhatnak le. Előre is hálásan köszönjük.
7) A Karitász a rászorulók nevében is köszöni a Tesco-bán leadott tartós élelmiszereket!
8) Adventi lelkigyakorlatunkat december 7-én, 8-án, 9-én ( vasárnap, hétfő, és kedd) este fél 6-kor tartjuk. A lelkigyakorlatot Korzenszky Richárd bencés perjel fogja vezetni.
9) December 22.-én hétfőn karácsonyi betegellátás lesz. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián.
10) Énekpróbára várjuk a régi kórus tagokat, és az új jelentkezőket. A próba ideje minden pénteken este fél 6 órakor kezdődik.
11) Ministráns foglalkozásra várjuk a gyerekek jelentkezését. A foglalkozás ideje minden szombaton 10 órától van.
12) Elsőáldozásra és bérmálkozásra várjuk a fiatalok és a felnőttek jelentkezését a sekrestyében, vagy a plébánia hivatalban.
13) Akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni, azok jelentkezését várjuk a plébánia hivatalban.
14) Szentföldi zarándoklatra hívjuk a kedves testvéreket, ami 2015. február 9-től indul. Jelentkezni lehet a plébániai hivatalban.
15) Szeretettel ajánljuk az Ótemplom harangjairól szóló kiadványt, ami a naptárakkal, kalendáriumokkal, gyógyteákkal és szentelt borokkal együtt megvásárolhatók a kijáratnál.
16) Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról