Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. December 01. 09:22, hétfő | Helyi
Forrás: -szerk.-

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A hét ünnepei:
Szerda: Xavéri Szent Ferenc áldozópap. E

1) Hétfőtől az adventi időszakban reggel fél 6-tól szentségimádás keretében imádkozzuk az Isteni irgalmasság rózsafűzért, 6 órakor pedig a hajnali szentmisék kezdődnek.
2) Hétfőn az esti szentmise után Biblia-órát tarunk az oldalkápolnában, Kedden az esti mise után Filmklub. Szerdán az esti szentmise után Felnőtt katekézis. A programokra szeretettel várjuk a kedves testvéreket.
3) Csütörtökön első csütörtök lesz, betegeinket otthonaikban felkeressük.
4) Pénteken első péntek lesz 24 órás szentségimádással.
5) Kedden és Pénteken 9-től 11-ig Karitász vásár van a Jókai utca 1. alatt.
6) A templomunkban elindult a tartós élelmiszer gyűjtés melyet a kihelyezett kosarakban vagy a sekrestyében és a plébánián adhatnak le. Előre is hálásan köszönjük.
7) A Karitász a rászorulók nevében is köszöni a Tesco-bán leadott tartós élelmiszereket!
8) Adventi lelkigyakorlatunkat december 7-én, 8-án, 9-én ( vasárnap, hétfő, és kedd) este fél 6-kor tartjuk. A lelkigyakorlatot Korzenszky Richárd bencés perjel fogja vezetni.
9) December 22.-én hétfőn karácsonyi betegellátás lesz. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián.
10) Énekpróbára várjuk a régi kórus tagokat, és az új jelentkezőket. A próba ideje minden pénteken este fél 6 órakor kezdődik.
11) Ministráns foglalkozásra várjuk a gyerekek jelentkezését. A foglalkozás ideje minden szombaton 10 órától van.
12) Elsőáldozásra és bérmálkozásra várjuk a fiatalok és a felnőttek jelentkezését a sekrestyében, vagy a plébánia hivatalban.
13) Akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni, azok jelentkezését várjuk a plébánia hivatalban.
14) Szentföldi zarándoklatra hívjuk a kedves testvéreket, ami 2015. február 9-től indul. Jelentkezni lehet a plébániai hivatalban.
15) Szeretettel ajánljuk az Ótemplom harangjairól szóló kiadványt, ami a naptárakkal, kalendáriumokkal, gyógyteákkal és szentelt borokkal együtt megvásárolhatók a kijáratnál.
16) Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 08:44, vasárnap | Helyi

Megelevenedtek Félegyháza történelmének híres emberei

Valódi időutazásban volt része annak, aki ellátogatott július 20-án városunk főterére, ahol a 120 évvel ezelőtt élő híres emberek várták, hogy jobban megismerhessék őket.