Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 05. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

San Francisco a legzöldebb város Észak-Amerikában

San Francisco a legzöldebb város Észak-Amerikában

Az Economic Intelligence Unit közvéleménykutatása szerint San Francisco a legzöldebb észak-amerikai város, megelőzve Vancouvert és New Yorkot.

 

A Siemens által megrendelt kutatásban a városok polgárait arról kérdezték, hogy mennyire gondolkodnak környezettudatosan, mindennapi életüknek mennyire része a zöld gondolat, az energiatakarékos és környezetkímélő életvezetés. A 31 kérdésből végül egy indexet állítottak elő, amely városonként százalékosan mutatta ki azok arányát, akik nem élnek környezettudatos életet.

A környezettel nem törődők aránya San Franciscóban volt a legalacsonyabb, majd Vancouver és New York következett. A lista másik végén Detroit található, alig megelőzve St. Louis-t.

A kutatás arra is rámutatott, hogy azokban a városokban, ahol a városvezetés hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és környezettudatos városgazdálkodásra, ott a lakosság is nagyobb valószínűséggel cselekszik így. Ugyanakkor nem találtak összefüggést a környezettudatos és az egészséges életmód között. Ez azért érdekes, mert a korábbi európai és ázsiai kutatások azt bizonyították, hogy azokban a városokban, ahol erős a zöld attitűd, ott az emberek az egészséges életmódra is inkább odafigyelnek.

Címkék: kutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.