Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 27. 15:42, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Sakktábor a Honvéd pályán

Sakktábor a Honvéd pályán

A héten, június 24-28 között tartja hagyományos Sakk napközis táborát a KHTK Honvéd Sakk Szakosztálya

A héten, június 24-28 között tartja hagyományos Sakk napközis táborát a KHTK Honvéd Sakk Szakosztálya. A táborban 22 fő vesz részt az óvodás korúaktól a középiskolásokig. Az egyhetes foglalkozáson, a hagyományokhoz híven nemcsak a sakkozás, a sakkverseny játszik főszerepet. A hétfői napon „erőfelmérő” versenyek zajlottak, majd különböző sakk-fejtörő feladatokon gondolkodtak a táborlakók.

A hét folyamán megismerkednek a sakkversenyek szabályaival, az órahasználattal és összemérhetik erejüket sakk-szimultán formájában a városi sakkcsapat erősségeivel, Kemény Csabával és Karsai Istvánnal. Mint minden fiatal, a szellemi sportot űző sakkozó diákok is szeretik a mozgást, az aktív sportot. Szerdán egész nap játékos sportversenyeken vehettek részt. A versenyszámok között komolyabb és viccesebb feladatok is szerepeltek. A mai napon (csütörtökön) a különféle sakk versenyformákkal ismerkednek a gyerekek és természetesen nem maradhat el a híres sakkozók megismertetése sem, hiszen hazánk színeiben is számtalan világklasszis sakkozó versenyzett. Természetesen zajlik egy háziverseny is, a pénteki napon pedig teszt jellegű és szóbeli megmérettetés is várja a táborlakókat.
A foglalkozásokat a KHTK sakkversenyzői, Karsai István, Kemény Csaba Tanács István mesterjelöltek, Nagy György sportújságíró-versenyszervező és Seres László versenybíró vezeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.