Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. December 20. 07:31, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Saját magát lőtte fejbe –18 év fegyház a rablónak

Saját magát lőtte fejbe –18 év fegyház a rablónak

Tizennyolc év fegyházra ítélte hétfőn nem jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB) azt a több fegyveres bankrablást elkövető fiatalembert...

Aki utolsó, sikertelen támadásakor fejbe lőtte magát, és csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően maradt életben.

A büntetett előéletű, nyolc általánost végzett huszonéves fiatalember szerencsejáték-függő volt, és súlyos adósságai miatt 2009–2010-ben többször is fegyverrel rabolt ki fővárosi bankfiókokat, zsákmánya összesen több mint 20 millió forint volt.

2010 márciusában egy bankrablásnál a biztonsági őr ellenállt, dulakodni kezdtek, eközben a támadó többször sikertelenül próbálta lelőni az őrt, majd amikor riasztották a rendőrséget, saját magát lőtte fejbe.

Az FB nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, minősített rablások és más súlyos bűncselekmények miatt szabta ki a 18 évet. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy ebben az ügyben az elkövető, tekintettel az öngyilkossági kísérletre, nyilvánvalóan őszintén megbánta tettét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 19:28, hétfő | Kék hírek

Korrupció miatt letartóztattak egy bv-őrmestert és társát

Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztattak egy büntetés-végrehajtási őrmestert és egyik rokonát - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2021. November 29. 17:09, hétfő | Kék hírek

Zsebtolvajokat fogtak a rendőrök

Feltételezett zsebtolvajokat fogtak el a fővárosi rendőrök. A gyanú szerint a páros egy gyorsétteremben emelt el egy tárcát és egy mobiltelefont. Utóbbit a tolvaj visszatette, amikor látta, hogy törött a kijelzője.

2021. November 29. 12:01, hétfő | Kék hírek

Meglőtte a barátját egy férfi

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 27 éves férfival szemben.

2021. November 28. 16:08, vasárnap | Kék hírek

Viccnek indult, de a rendőrségen folytatódott az ügy

Egy 26 éves férfi és négy társa ellen folytatott nyomozást fejezték be a rendőrök. Vádemelést javasolnak.