Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. December 01. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: KEOL.HU

Saját iskolájában terjesztette Félegyházán a kábítószert a kamaszfiú

Saját iskolájában terjesztette Félegyházán a kábítószert a kamaszfiú

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy fiatalember ellen, aki 2018 júliusától 2019 januárjáig egy kiskunfélegyházi középiskolában drogokkal kereskedett.

A vádirat szerint a fiatalember egy kiskunfélegyházi középiskolában tanult. Már a 18. életévének betöltése előtt, 2018 júliusától elkezdett drogokat árulni: heti rendszerességgel adott el extasy tablettákat és kannabiszt.

A vádlott a drogot a tanévkezdés után hétvégente a lakóhelyén, egy Csongrád-Csanád megyei községben szerezte be. A „szoktatós" adagot 2000 forintért, a „normál" tablettákat pedig 3.500 forint/darab áron adta el egy kb. 40 főből álló vásárlói körnek az iskolában. Általában hetente 4-5 db tablettát adott el, ritkán volt olyan hét, amikor nem tudott hozzájutni, így eladni sem.

A vádlott ezen kívül még „kristály" és „zsálya" nevű drogokat is árult az iskolában, amelyeket Kiskunfélegyházán szerzett be. A „kristály" grammját 3.000 forintért, míg egy pakk „zsályát" 1.500 forintért adott. A „zsálya" nevű drogot a vádlott az iskola vécéjében porciózta. A vádlott többször a mellékhelyiségben rejtette el az eladásra szánt marihuánát is.

A vádlott a drogkereskedéssel legalább 184.000 forint bevételre tett szert. A hasznot felélte, ruhákat, élelmiszereket vásárolt belőle.

A vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

(Forrás: KEOL.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 09:22, kedd | Helyi

Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és 17 mogyorókrém csomagolásán jelölési hibákat találtak.

2021. Január 26. 08:39, kedd | Helyi

Már mindenki számára elérhető a digitális jólét szoftver alapcsomag

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremtik meg a lakosság számára.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 17:01, hétfő | Helyi

Terepszínű gólya Szatymazon

Néhány napja egy fehér gólya figyelhető meg a szatymazi Székalj-gyepen, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet része.