Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. November 13. 15:16, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ruhabörzével egybekötött családi délelőttöt tartottak a Sportcsarnokban

Ruhabörzével egybekötött családi délelőttöt tartottak a Sportcsarnokban

Őszi-téli ruha, játék és sportszerbörzével egybekötött családi délelőttöt tartottak november 13-án a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A Városi Sportcsarnok programirodája és a Humanum Salma Humanitárius Közhasznú Alapítvány közös programja a családok aprajának és nagyjának is remek kikapcsolódást nyújtott szombat délelőtt.

Iványi Ferenc a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programiroda igazgatója az alábbiakat mondta el kérdésünkre a rendezvény kapcsán:

- Ez a ház sokkal több, mint tornaterem. Ez a ház a város legnagyobb fedett tere. Ebbe bele kell férnie a ruha-, játék és sportszervásárnak, az ugrálóvárnak és a különféle szabadidős programoknak is. Már három éve a városé a sportcsarnok száz százalékban és az ebből fakadó lehetőségeinket szeretnénk minél jobban, minél sokoldalúbban kihasználni.

Simon Zoltán vezetőedzőtől megtudtuk, hogy hónapokkal ezelőtt elkezdték a közös munkát Némedi-Varga Beatrix-szel, az alapítvány elnökével.

- Az a cél vezérelt minket, hogy összekapcsoljuk az általuk nyújtott lehetőségeket a mieinkkel és valami olyan dologba vágjunk bele, ami a továbbiakban is működőképes lehet, sőt tovább is fejlődhet – nyilatkozta lapunknak a vezetőedző, aki azt is elmondta, hogy a sportcsarnok adottságait maximálisan kihasználva került az emeletre a ruha-, játék- és sportszerbörze, a küzdőtérre pedig a légvárak és a játszóházak kellékei, melyek kiegészültek a csarnok sporteszközeivel is. Így a szülők, amíg vásárolgatnak, lelátnak a csemetéikre, akik természetesen plusz felügyelet mellett használhatják a különféle sporteszközöket, játékokat.

- Ezzel a rendezvénnyel azt is szeretnénk ösztönözni, hogy a gyermekek is és a szülők is jobban megismerjék a csarnokot. Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki örömmel jöjjön ide és ne érezze magát feszélyezve, mikor belép a létesítménybe. Tudja, mit hol talál és gyermekét is bátorítsa arra, hogy jöjjön hozzánk gyakrabban – tette hozzá Simon Zoltán.

Némedi-Varga Beatrix a Humanum-Salma Humanitarius Közhasznú Alapítvány elnöke a további tervekről is beszélt lapunknak:

- Az alapítvány munkája nagyon szerteágazó. Ingyenes gyógyszerkiszállításban veszünk részt évek óta, a mezőőrökön keresztül a tanyavilágban segítünk egyénre szabottan, a térségben a krízishelyzetbe kerülő családoknak, embereknek rendszeresen segítünk. Ebbe a segítségnyújtásba szeretnénk bevonni azokat a szülőket is, akik hajlandóak anyagilag támogatni munkánkat, és akik már tudják, nincs annál jobb érzés, ha adhatunk, ha segíthetünk.
Szeretnénk, ha egy év múlva újdonságokkal is meg tudnánk lepni a családokat.

Célunk az, hogy egy-egy ilyen rendezvényünk alkalmával a sportcsarnok valódi játszó- és élménypark legyen, ahol szó szerint a 0-tól 100 éves korig mindenki, aki egy kicsit szeretne kikapcsolódni, újra gyereknek lenni, szeretne mozogni, az találja meg az elképzelését, hiszen közös élményeket gyűjteni jó.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)