Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 21. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: Szabad Föld

Rügypattanásig ültethetünk

Rügypattanásig ültethetünk

Legbiztonságosabb az őszi ültetés, de azért a tavaszi is lehet sikeres, ha megadjuk a módját, azaz nem spórolunk az ültetőgödör méretével, és a visszatemetett földet feltöltjük szerves és műtrágyával.

Legbiztonságosabb az őszi ültetés, de azért a tavaszi is lehet sikeres, ha megadjuk a módját, azaz nem spórolunk az ültetőgödör méretével, és a visszatemetett földet feltöltjük szerves és műtrágyával.

Inkább most vegyünk és ültessünk szabad gyökerű facsemetét vagy szőlőoltványt, mint később konténerest, mert az utóbbi hiába tetszetősebb, a fácska csökött gyökérzetének idő kell, mire rendesen kifejlődik. Növényeinket addig ültessük el, míg ki nem fakadnak a rügyeik.

Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, hogy akár gyümölcstermő növényt, szőlőt, akár díszfát vagy -bokrot ültetünk, legyünk tisztában főbb tulajdonságaival (talaj- és tápanyagigényével, termékenyülési viszonyaival, alanyának természetével), s aszerint válasszunk. Ügyeljünk a térállásra, adjuk meg nekik az előírás szerinti tenyészterületet, különben fölnyurgulnak, fölkopaszodnak, termőképességük, díszítőértékük csökken. Tartsuk be a telekhatártól való ültetési távolságot is (amelyet az önkormányzatok rendeletben írnak elő), mert attól eltérve lehet, hogy a mostani jó szomszéddal nem lesz konfliktusunk, de a helyébe lépő új tulajdonossal meggyűlhet a bajunk. A fejlettebb koronájú csemetét nagyon ajánlott karó mellett rögzíteni, mert félő, hogy ha kilombosodik és a szél belekapaszkodik, csonkolt kis gyökérzete nem tudja megtartani a földben, és kifordul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő